در مقاله قبل بهترین سرم های ویتامین سی ( C) را به شما معرفی کردیم در این مقاله می خواهیم نحوه ساخت سرم ویتامین سی (C) خانگی را به شما آموزش دهیم.
استفاده از ویتامین C روی پوست باعث بهبودی و کاهش علائم پیری پوست، کاهش هدر رفتن آب در سلول های پوستی و افزایش نرمی و کشش پوست می شود.
همچنین استفاده از ویتامین C روی پوست، باعث کاهش قرمزی و التهاب شده و حتی از آسیب اشعه UV خورشید نیز محافظت می کند. می توانید سرم ویتامین C را با چند ماده اولیه در خانه درست کنید.
نحوه تهیه سرم ویتامین سی (C) خانگی
ساخت سرم ویتامین C اساسی
می توانید تمام مواردی را که برای تهیه یک سرم ویتامین C اساسی نیاز دارید را از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید.
مواد لازم:
- 1/2 قاشق چایخوری پودر ویتامین C
- 1 قاشق غذاخوری آب مقطر گرم (جوش نباشد)
- یک کاسه شیشه ای کوچک
- یک لیسک پلاستیکی
- یک قیف کوچک
- یک ظرف شیشه ای قهوه ای یا آبی تیره
روش تهیه:
- پودر ویتامین C را به آب مقطر گرم اضافه کرده و داخل یک کاسه آن ها را با هم مخلوط کنید.
- دهانه قیف را در بطری قرار داده و سرم را داخل قیف بریزید تا از ریختن سرم جلوگیری شود.
- درب بطری را ببندید و تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
- محیط سرد و تاریک یخچال شما باعث می شود تا سرم ویتامین C تازه و قوی بماند.
- هر دو هفته یک بار یا در صورت نیاز می توانید یک سرم تازه تهیه کنید.
نکته: گاهی اوقات، پودر ویتامین C که به عنوان خوراکی استفاده می شود، می تواند منافذ پوستی شما را مسدود کند یا باعث جوش شود. به همین دلیل پودر را روی قسمتی از پوست آزمایش کنید تا ببینید آیا باعث تحریک می شود یا خیر.
ساخت سرم ویتامین C مرطوب کننده
شما می توانید تمام موادی را که برای تهیه سرم مرطوب کننده ویتامین C نیاز دارید از یک فروشگاه مواد غذایی مناسب تهیه کنید. برای تهیه سرم ویتامین C به موارد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم:
- 1/2 قاشق چایخوری پودر ویتامین C
- 1 قاشق غذاخوری آب مقطر گرم (جوش نباشد)
- 2 قاشق غذاخوری گلیسیرین گیاهی یا روغن غیر کمدوژن. روغن های غیر کمدوژنیک روغن هایی هستند که منافذ پوست شما را مسدود نخواهند کرد مانند روغن آرگان، روغن آفتابگردان یا روغن گل همیشه بهار.
- 1/4 قاشق چای خوری روغن ویتامین E
- 5-6 قطره روغن ضروری مانند: گل رز، اسطوخودوس، روغن شمعدانی یا روغن کندر
- قاشق برای اندازه گیری
- کاسه ای برای مخلوط کردن مواد سرم
- یک چنگال یا یک لیسک کوچک برای مخلوط کردن مواد
- قیف کوچک برای ریختن سرم در ظرف شیشه ای
- ظرف شیشه ای رنگ تیره برای ذخیره سرم
روش تهیه:
پودر ویتامین سی و آب مقطر را با هم ترکیب کنید
یک کاسه بردارید و ½ قاشق چای خوری پودر ویتامین C و یک قاشق غذاخوری آب مقطر گرم را داخل آن ریخته و با چنگال یا لیسک مخلوط کنید.
افزودن گلیسیرین گیاهی یا روغن
گلیسیرین گیاهی یا روغن غیر کمدوژنیک را به مخلوط اضافه کنید. گلیسیرین گیاهی و روغن های غیر کمدوژنیک هر دو به عنوان پایه ای برای سرم ویتامین C عمل می کنند.
روغن ویتامین E اضافه کنید
ویتامین E به عنوان نرم کننده عمل کرده و به نرم شدن پوست کمک می کند. استفاده از آن برای تهیه این سرم اختیاری است، اما اگر دوست دارید سرم از مرطوب کنندگی بیشتری برخوردار باشد، از آن استفاده کنید.
روغن ضروری اضافه کنید
اضافه کردن روغن ضروری اختیاری است، اما می تواند رایحه ای دلپذیر ایجاد کند و همچنین خواص سرم ویتامین C شما را نیز افزایش می دهد. اگر نمی خواهید این روغن را اضافه کنید، می توانید به مرحله بعدی بروید.
مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید
از لیسک یا چنگال برای مخلوط کردن روغن، پودر ویتامین C و آب استفاده کنید و تمام مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
به یاد داشته باشید که روغن با گذشت زمان از آب جدا می شود، بنابراین باید قبل از هر بار استفاده، سرم ویتامین C را تکان دهید.
با کمک قیف مواد را داخل بطری بریزید
با کمک قیف، سرم ویتامین C را داخل ظرف شیشه ای تیره بریزید. همچنین می توانید با یک کاردک، باقی مانده سرم را از داخل کاسه پایین بیاورید و در قیف بریزید.
در آخر درب بطری را ببندید.
نحوه ذخیره و استفاده از سرم ویتامین سی خانگی
در حالی که سرم ویتامین C پایه، تا دو هفته دوام خواهد داشت، شما باید هر سه روز یک سرم تازه تهیه کنید. اگر می خواهید سرم بیشتر دوام بیاورد، می توانید سرم ویتامین C خود را تا یک هفته در یخچال نگهداری كنید.
با ریختن سرم در یک بطری شیشه ای تیره، تا حدی از آن در برابر نور خورشید محافظت می شود. همچنین می توانید یک فویل را به دور بطری شیشه ای بپیچید، تا مطمئن شوید که هیچ نوری به سرم نمی رسد.
سرم را روی دست تان تست کنید
- سرم را روی قسمت کوچکی از پوست خود تست کنید. قبل از استفاده از سرم برای اولین بار، آن را روی قسمت کوچکی از پوست خود تست کنید تا ببینید به آن حساسیت دارید یا نه.
- مقدار کمی را در قسمت داخلی مچ دست خود قرار دهید و چند ساعت صبر کنید تا ببینید آیا به آن واکنش نشان می دهید یا خیر.
- اگر بعد از استفاده از آن قرمزی یا جوش دیدید، از سرم استفاده نکنید.
- در صورت ایجاد هرگونه سوزش یا سوزن سوزن شدن، کمی آب به سرم اضافه کنید تا میزان اسیدیته آن کاهش یابد.
دو بار در روز از سرم روی پوست تان استفاده کنید
- روزانه دو بار از سرم روی پوست خود استفاده کنید. بعد از شستن صورت و استفاده از مرطوب کننده، دو بار در روز از سرم ویتامین C روی پوست خود استفاده کنید.
- اگر از روغن در تهیه سرم خود استفاده کردید، نیاز به استفاده از مرطوب کننده ندارید.
نکته: اگر احساس سوزن سوزن شدن، سوزش، قرمزی یا واکنش دیگری به سرم کردید، آن را بلافاصله بشویید و دیگر از آن استفاده نکنید.
منبع: wikihow