پزشکی, سلامت پوست, مراقبت از پوست

آیا آلومینیوم موجود در دئودورانت و محصولات ضد تعریق، آسیب رسان است؟

آلومینیوم در دئودورانت

امروزه استفاده از انواع خوشبوکننده ها برای جلوگیری از بوی نامطبوع بدن بسیار رایج است. در چند دهه‌ی اخیر، عطرها و ادکلن‌ها جزء محصولات پرطرفدار بوده‌اند؛ اما طی سال‌های گذشته، اسپری‌ها، مام‌های زیر بغل و به‌تازگی بادی اسپلش‌ها، محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند. پژوهشگران این صنعت نیز به‌طور مداوم در حال تحقیق روی رایحه‌های نو و فرمول‌های ایمن‌تر هستند. بر اساس تحقیقات جدید، آلومینیوم موجود در دئودورانت و یا خوشبوکننده ها ممکن است خطرناک باشد.

برای مطالعه بیشتر، با ما در زیپلین همراه باشید.

بسیاری از مردم هر روز از دئودورانت یا اسپری های خوشبوکننده و ضد تعریق ها استفاده می کنند.

بدیهی است که این محصولات برای جلوگیری از تعریق موثر هستند، اما عملکرد متفاوتی دارند!

آلومینیوم در دئودورانت ها یافت می شود یا ضد تعریق ها؟

آلومینیوم در دئودورانت ها یافت نمی شود؛ یا به عبارتی دیگر آلومینیوم بیشتر در اسپری های خوشبوکننده و یا ضد تعریق ها یافت می شود.

محصولات دو در یک – به این معنی که هم دئودورانت و هم ضد تعریق هستند – همچنین شامل آلومینیوم هستند.

مکانیسم اثر:

دئودورانت‌ها بوی عرق را “بهتر” می‌ کنند یا بوی عرق را خوشبو می ‌کنند.

اما بطور کلی ضد تعریق ها باعث تعریق کمتر می شوند.

ضد تعریق ‌ها با مسدود کردن منافذ، سوراخ‌ های ریز پوست که عرق از آن خارج می ‌شود، به شما کمک می‌ کنند تا کمتر عرق کنید.

ضد تعریق ها حاوی مواد بسیاری از جمله نمک آلومینیوم هستند. نمک‌های آلومینیوم پس از حل شدن روی پوست، منافذ را مسدود می‌کنند و به این ترتیب، مانع تعریق می‌شوند.

بدیهی است که بسته شدن منافذ پوست می تواند باعث ایجاد مشکلات دیگری مانند جوش های زیر پوستی شود.

با این‏ حال، پزشکان و متخصصان پوست از داروهای ضد تعریق تجویزی برای کمک به درمان بیماری هایی که باعث تعریق بیش از حد می شوند(مانند هیپرهیدروزیس) استفاده می کنند.

این ضد تعریق ها می توانند حاوی 10 تا 30 درصد کلروهیدرات آلومینیوم، نوعی نمک معمولی آلومینیوم باشند. این مقدار بسیار بیشتر از میزان آلومینیوم موجود در ضد تعریق های بدون نسخه (OTC) است.

تا اینجای مقاله متوجه شدیم که آلومینیوم در دئودورانت ها یافت نمی شود.

درادامه مقاله می خواهیم مشکلاتی که ممکن است به دلیل وجود آلومینیوم در دئودرانت ها و خوشبو کننده ها به وجود بیاید را بررسی کنیم.

دفع سموم سرطان زا:

برخی از طرفداران محصولات بدون آلومینیوم معتقدند که آلومینیوم با بستن منافذ پوست، مانع از خروج سمومی می‌شود که ممکن است به‌طور بالقوه منجر به سرطان شوند.

اما سموم سرطانی از طریق غدد لنفاوی زیر بغل (زیر بغل) از بدن خارج نمی شوند. کلیه ها و کبد به حذف این سموم از بدن کمک می کنند و در نهایت از طریق ادرار و مدفوع دفع می شوند.

سرطان پستان:

شایع‌ترین نگرانی درباره آلومینیوم موجود در ضدتعریق‌ها و سایر محصولات موضعی، احتمال ارتباط آن با سرطان سینه است. با این حال، شواهد علمی کمی وجود دارد که این ارتباط را تأیید کند.

منبع معتبر انجمن سرطان آمریکا اشاره می کند که هیچ شواهد علمی مبنی بر اینکه استفاده از ضد تعریق باعث ایجاد یا بدتر شدن سرطان سینه می شود وجود ندارد.

در یک مطالعه در سال 2017، از صدها زن زیر 30 سال پرسیده شد که چند بار در روز و برای چه مدتی از ضدتعریق‌ها استفاده می‌کنند.

نتایج بسیار جالب بود؛ گروه مبتلا به سرطان سینه گزارش دادند که چندین بار در روز از ضد تعریق ها استفاده می کردند.

گروه دیگر از زنان بدون سرطان سینه گزارش دادند که کمتر از ضد تعریق استفاده می کردند.

اما هر دو گروه دارای نمک آلومینیوم در بافت سینه خود بودند!

زنانی که سرطان سینه داشتند و بیشتر از محصولات ضد تعریق دارای آلومینیوم استفاده می‌کردند، نسبت به زنان بدون سرطان، سطح آلومینیوم بالاتری در بافت سینه خود داشتند.

یک مطالعه دیگر در سال 2018 نشان می دهد که وجود آلومینیوم بیش از حد ممکن است نحوه ساخت یا واکنش بدن به هورمون زنانه استروژن را تغییر دهد. بدیهی است که تغییرات در سیستم غدد درون ریز (هورمون) می تواند در طول زمان برای بدن شما مضر باشد.

همچنین بر اساس تحقیقات و شواهد پوست بدن آلومینیم بسیار کمی را جذب می کند با این حال شواهد بیشتری احتیاج است.

بیماری کلیوی:

سازمان غذا و دارو (FDA) از تولیدکنندگان محصولات ضد تعریق درخواست کرده است که برچسب «اگر بیماری کلیوی دارید، قبل از مصرف از پزشک خود بپرسید» را به محصولاتشان اضافی کند و این باعث شده است که

برخی از افراد تصور کنند که آلومینیوم در دئورانت ها و محصولات خوشبوکننده خطر ابتلا به بیماری کلیوی را نیز افزایش می دهد.

اما آلومینیوم موجود در

ضد تعریق ها هیچ خطری برای کلیه افراد عادی ندارد زیرا کلیه های شما آلومینیوم و سایر مواد زائد در بدن را از طریق ادرار دفع می کند.

علاوه بر

این، بنیاد ملی کلیه (NKF) اعلام کرده است که میزان جذب آلومینیوم از طریق پوست به اندازه‌ای نیست که بتواند به کلیه‌ها آسیب برساند.

با این حال اگر به بیماری مزمن کلیوی (CKD) مبتلا هستید بهتر است به هیچ عنوان از اسپری های خوشبوکننده ای که حاوی آلومینیوم هستند استفاده نکنید.

از آنجایی که آلومینیوم در دئودورانت ها وجود ندارد گزینه مناسب تری برای انتخاب افراد دارای بیماری کلیوی است

بطور کلی اگر مشکل کلیوی دارید، همیشه قبل از خرید یا استفاده از هر نوع محصولات موضعی، مواد تشکیل دهنده آنها را بررسی کنید.

آسیب به استخوان:

بر اساس یک مطالعه در سال 2018، افزایش سطح آلومینیوم ناشی از دیالیز مزمن می تواند منجر به ضعیف شدن استخوان ها در افراد مبتلا به بیماری کلیوی شود. این بیماری استخوانی به نام استئومالاسی شناخته می شود.

افزایش خطر احتمال به آلزایمر:

بررسی‌ها در سال ۲۰۱۶ نشان می‌دهند که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض آلومینیوم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.

بر اساس بررسی های دیگری در سال 2018 بزرگسالان مبتلا به بیماری آلزایمر سطوح بالاتری از فلزات مانند آلومینیوم، جیوه و کادمیوم در خون خود دارند اما پیشتر تصور برآن بود که این فلزات از محیط زندگی اطراف آنها می باشد اما نمی توان تاثیر سبک زندگی افراد را نادیده گرفت.</p>

با این حال این مورد نیز نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.

آیا خوشبوکننده ها و ضد تعریق های بدون آلومینیوم وجود دارد؟

<!– wp:paragraph –>

ضد تعریق های بدون آلومینیوم وجود ندارند، اما اگر به دنبال کاهش بوی بدن هستید، می توانید از دئودرانت استفاده کنید زیرا آلومینیم در دئودورانت ها وجود ندارد و همچنین دارای تنوع بالایی هستند و رایحه های آن هم مناسب بانوان و هم مناسب آقایان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *