تاول های خونی به صورت کیسه های برجسته روی پوست ظاهر می شوند و بسیار شبیه تاول های ناشی از اصطکاک هستند. تاول های خونی به جای مایع شفاف با خون همراه هستند. رنگ آن ها ممکن است قرمز، بنفش یا سیاه باشد. این تاول ها معمولاً خود به خود بهبود می یابند و نیازی به درمان ندارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه در ادامه با ما همراه باشید.
تاول خونی چیست؟
تاول خونی تاولی است که حاوی خون است. پوست دارای سه لایه است. بیرونی ترین لایه اپیدرم، لایه میانی درم و لایه زیرین هیپودرم است. تاول در زیر لایه اپیدرم تشکیل می شود. بسته به آسیبی که به پوست شما وارد شده است، با مایع شفاف یا خون همراه است.
این تاول ها زمانی ایجاد می شوند که به رگ های خونی پوست نیز آسیب رسیده باشد. سیستم ایمنی بدن شما به آسیب پاسخ می دهد و التهاب ایجاد می شود.
چه قسمت هایی را تحت تاثیر قرار می دهد:
این تاول ها می توانند در قسمت های مختلف پوست ایجاد شوند. برخی از رایج ترین مناطقی که این تاول ها ایجاد می شود عبارتند از:
- دست ها
- انگشتان
- پا
- دهان
- نزدیک مفاصل
- نزدیک قسمت های استخوانی بدن مانند پاشنه های پا
تاول های خونی در داخل و اطراف دهان، مانند داخل گونه و روی لب ها، می توانند دلایل جدی تری داشته باشند. اگر این تاول در جایی از دهان شما ایجاد شد، باید به پزشک مراجعه کنید.
علائم آن چیست؟
همان طور که گفتیم تاول خونی شبیه تاول اصطکاکی است. این تاول ها می توانند اندازه متفاوتی داشته باشند و به صورت کیسه های برجسته ظاهر شوند. تاول های خونی همراه با خون هستند. خون موجود در تاول ممکن است به رنگ قرمز یا حتی بنفش یا سیاه باشد. به طور کلی، تاول های جدید به رنگ قرمز رنگ هستند و به مرور زمان تیره تر می شوند.
علل ایجاد
تاول حاوی خون ممکن است در اثر نیشگون شدن پوست توسط یک ابزار یا در حین بستن کشو و گیر کردن انگشت بین آن یا بلند کردن وزنه های سنگین برای مدت طولانی، ایجاد شود.
علل دیگر ایجاد آن ممکن است به دلایل زیر باشد:
- ابزار یا جسمی که مکرراً به پوست مالیده می شود
- کفش های نامناسب که پوست را نیشگون می گیرند
- عرق پا که باعث اصطکاک می شود
- سرمازدگی شدید
تاول های خونی ایجاد شده در دهان اغلب به بیماری دیگری مربوط می شود. اگر فردی تاول خونی در دهان دارد، باید به پزشک مراجعه کند.
برخی از دلایل ایجاد تاول های خونی در دهان عبارتند از:
- سرطان دهان
- کمبود مواد مغذی
- مصرف بیش از حد الکل
- آلرژی
- اختلالات خونریزی
درمان تاول خونی
این تاول ها معمولاً در عرض یک هفته خود به خود بهبود می یابند. اما اگر می خواهید سریع تر از شر آن خلاص شوید، می توانید کارهای زیر را انجام دهید:
- پس از شستن دست ها، تاول را به آرامی با آب و صابون ملایم بشویید.
- یک کرم یا پماد ضد باکتری را روی تاول خون بمالید.
- برای محافظت از ناحیه، یک باند یا گاز روی تاول قرار دهید.
- حتماً حداقل روزی یک بار بانداژ خود را عوض کنید و ناحیه را تمیز و خشک نگه دارید.
اگر درد دارید، می توانید از کیسه یخ روی آن ناحیه استفاده کنید. همچنین می توانید مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن را امتحان کنید.
هرگز نباید تاول را بیرون بیاورید یا پوست اطراف آن را جدا کنید. پوست روی تاول خون از لایه های عمیق تر پوست شما در برابر عفونت محافظت می کند.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
بیشتر تاول ها در طی 1 تا 2 هفته خود به خود بهبود می یابند. معمولاً نیازی به انجام اقدامات خاصی برای درمان تاول نیست. به جز تمیز نگه داشتن ناحیه دارای تاول.
اگر موارد زیر را تجربه کردید باید به پزشک مراجعه کنید:
- تاول به طور مکرر برمی گردد.
- هیچ دلیلی برای تشکیل تاول وجود ندارد.
- در صورتی که تاول در اثر یک واکنش آلرژیک ایجاد شده باشد.
- چندین تاول غیر قابل توضیح ایجاد شده است.
- تاول هایی در دهان یا پلک ها ایجاد شده است.
- تاول باعث شده فرد نتواند دستان خود را حرکت دهد یا راه برود.
نحوه جلوگیری از ایجاد تاول های خونی
این تاول ها معمولاً نتیجه ی نیشگون شدن بخشی از پوست شما هستند. آن ها اغلب روی دست ها و پاهای شما ایجاد می شوند. راه های پیشگیری از این تاول ها عبارتند از:
- هنگام استفاده از ابزار یا اشیایی که می توانند پوست شما را نیشگون بگیرند، دقت کنید.
- پوشیدن دستکش هنگام کار با ابزارهایی مانند هرس یا انبردست که ممکن است پوست شما را نیشگون بگیرد.
- محافظت از پاها و انگشتان پا با جوراب و کفش مناسب.
- از پودر در کفش خود برای جذب رطوبت استفاده کنید.
سخن آخر
تاول های خونی بسیار شایع هستند و جای نگرانی ندارند. در بیشتر موارد، تاول بدون عارضه بیشتر بهبود می یابد. در موارد نادر، تاول ممکن است عفونی شود که در این صورت نیاز به درمان دارد.
مهم است که علت ایجاد تاول خونی را بدانید. اگر کفش شما خیلی تنگ است، از کفشی استفاده کنید که مناسب تر باشد. اگر پاهای شما در اثر ورزش تاول زده است، سعی کنید جوراب هایی بپوشید که عرق پاهای شما را از بین ببرد. این کار اصطکاک بین پا و کفش شما را کاهش می دهد.
در وهله اول دانستن علت تاول مهم است. بررسی علت می تواند به جلوگیری از تشکیل تاول ها در همان نقطه در آینده کمک کند.
منبع: medicalnewstoday – clevelandclinic