سلامت پوست, مراقبت از پوست

تاثیر وحشتناک آلودگی هوا روی پوست + مراقبت از پوست در هوای آلوده

تاثیر آلودگی هوا روی پوست

یکی از مهم ترین عوامل آسیب رسان به پوست بعد از اشعه های ماوراء بنفش UVA و UVB آلودگی هوا است. آلاینده های اولیه مانند (دود ناشی از کارخانه ها، ماشین ها، هواپیما) و آلاینده های ثانویه مانند (اُزُن)، آنتی اکسیدان های طبیعی پوست را کاهش می دهد و به مرور زمان لایه طبیعی و محافظتی آن را از بین می برد. هوای آلوده در شهر های های بزرگ، علاوه بر اینکه باعث آسیب به قلب و ریه می شود، به پوست نیز آسیب می زند و روند پیری آن را سرعت می بخشد. در این مطلب تاثیر آلودگی هوا روی پوست و روش های مراقبت از پوست در هوای آلوده را برای شما شرح می دهیم.

تاثیر آلودگی هوا روی پوست و بدن

تاثیر آلودگی هوا روی پوست و بدن

متخصصان معتقدند موادی که از طریق هوای آلوده وارد محیط می شوند، دارای ترکیباتی هستند که باعث نابودی بافت های مختلف بدن از جمله ریه، پوست، مخاط بدن، مخاط چشم، گوش، بینی و دستگاه گوارش، وارد بدن شده و باعث تخریب سلول های بدن می شود.

آلودگی هوا ترشح سبوم (چربی طبیعی پوست) را افزایش می دهد و باعث ایجاد جوش، آکنه و آلرژی می شود. در هوای آلوده پوست های چرب، چرب تر می شوند و بروز جوش های سر سیاه و آکنه در آن ها بیشتر می شود. همچنین در هوای آلوده پوست های خشک بیشتر در معرض اگزما قرار می گیرند.

آلاینده ها 20 برابر از پوست کوچک تر هستند! زمانی که با پوست ما در ارتباط قرار بگیرند، به لایه های عمیق آن نفوذ می کنند و بعد از نفوذ به پوست، آن را خشک و ملتهب می کنند.

همچنین آلاینده ها پوست را شُل کرده و منافذ آن را می بندند که در نتیجه پوست به سختی نفس می کشد و کیفیت آن به هم می ریزد.

عوارض آلودگی هوا روی پوست

تماس طولانی پوست ما با هوای آلوده باعث بیماری ها و آسیب های پوستی زیر می شود:

  • پوست کدر و خشک
  • کهیر
  • پیری پوست
  • لکه های تیره
  • آکنه و جوش های سر سیاه
  • سرطان پوست
  • اگزما ( آماس پوست )
  • منافذ باز ( پوست پرتقالی)
  • از بین رفتن یک نواختی رنگ پوست
  • پسوریازیس ( این بیماری باعث ایجاد لکه‎های نقره‎ ای یا قرمز ضخیم بر پوست می‎شود.)

راه حل چیست؟

پوست ما برای مقابله با آلودگی ها، سطح دفاعی دارد و با ترشح چربی، لایه ای محافظ در برابر آن می سازد. با توجه به میزان آلودگی هوا، این مکانیسم به تنهایی کافی نیست و خودمان نیز باید در مقابل آلودگی ها از پوستمان محافظت کنیم. در ادامه به توصیه های بهداشتی و درمانی در زمان افزایش آلودگی هوا اشاره می کنیم.

توصیه های بهداشتی و درمانی در شرایط افزایش آلودگی

توصیه های بهداشتی و درمانی در شرایط افزایش آلودگی

🔹 از ضد افتاب مناسب استفاده کنید و برای جلوگیری از جذب آلاینده ها از طریق سیستم تنفسی بینی و دهان خود را با ماسک بپوشانید.

🔸 از دست کش و لباس نخی رنگ روشن استفاده کنید، به طوری که تمام بدن پوشیده شود.

🔹 در زمان استحمام، مخاط بینی، پلک ها، اطراف چشم، گوش و دهان، زیر ناخن و لای انگشتان را به طور کامل با صابون های مخصوص به نام پن شستشو دهید.

🔸 از مالیدن دست ها که منبع آلودگی است، به هر قسمت از بدن خودداری کنید.

🔹 مصرف ویتامین C و A، زینک و شیر که از مهم ترین آنتی اکسیدان ها هستند را فراموش نکنید؛ زیرا مصرف آن ها اثرات آلاینده ها روی پوست را کاهش می دهد.

🔸 در صورت احساس خشکی از مرطوب کننده های ملایم و قابل جذب برای شادابی، طراوت و آرامش پوست خود استفاده کنید.

دیگر توصیه ها

  1. سیگار نکشید!
  2. قبل از استراحت صورت خود را در دو مرحله بشویید.
  3. آب زیاد بنوشید.
  4. پوست را از درون رطوبت رسانی کنید ( می توانید در یک لیوان آب تکه های میوه مانند لیموترش، پرتقال، نعناع و خیار بیندازید تا رطوبت بیشتری جذب پوست شود)
  5. شب ها از ماسک صورت استفاده کنید مانند ( ماسک زردچوبه، سیب زمینی، پاپایا)
  6. پس از شستشوی صورت به آن روغن بزنید. (روغن از پوست در برابر آلاینده های هوا محافظت می کند و پوست را به صورت عمقی رطویت رسانی می کند)
  7. یکی دو بار در هفته لایه برداری کنید (لایه برداری به طور مرتب از انباشته شدن آلودگی ها و باکتری ها روی پوست جلوگیری می کند).

محصولات شوینده صورت و بدن مناسب برای رفع آلودگی


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *