در حال حاضر راه های زیادی برای درمان تعریق وجود دارد که یکی از این راه ها درمان تعریق با تزریق بوتاکس می باشد. البته ناگفته نماند که این روش دارای خطرات و عوارض می باشد. در ادامه به بررسی درمان تعریق به وسیله بوتاکس می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.
تزریق بوتاکس چگونه تعریق را کاهش می دهد؟
مسدود کردن غدد عرق توسط بوتاکس، باعث پیشگیری از تعریق شما می شود. بنابراین وقتی مستقیماً در ناحیه ای از بدن که عرق می کند، تزریق بوتاکس انجام می دهید، اعصاب غدد فعال عرق، فلج می شوند. هنگامی که اعصاب فلج شوند، شما دیگرعرق نمی کنید. با این حال، بوتاکس فقط می تواند از تعریق در ناحیه خاصی که تزریق صورت می گیرد، جلوگیری کند.
برای مطالعه: نحوه استفاده از بوتاکس برای دور چشم و هر آنچه که درباره آن باید بدانید!
بوتاکس در کدام نواحی بدن استفاده می شود؟
می توان گفت تزریق بوتاکس در تمام نواحی که دچار تعریق می شود، از جمله: زیر بغل، کف دست، پیشانی و کف پا امکان پذیر است. در ادامه به توضیح مختصری درباره هر کدام می پردازیم:
1- زیر بغل
تزریق بوتاکس یک گزینه درمانی جدید برای افراد مبتلا به تعریق شدید (هایپرهیدروز) است. اگر عرق شما با استفاده از داروهای ضد تعریق نسخه ای بهبود نیابد، می توانید کاندیدای بوتاکس باشید. بوتاکس برای درمان عرق زیر بغل مورد تأیید FDA قرار گرفته است.
اما پزشکان از آن “خارج از بر چسب” (یعنی استفاده از دارو برای چیز دیگری غیر از آن چه برای درمان تصویب شده است)، برای کاهش تعریق در مناطق دیگر مانند دست، پا و صورت استفاده می کنند.
عوارض تزریق بوتاکس زیر بغل
شایع ترین عوارض شامل:
- ایجاد تورم در ناحیه زیر بغل
- درد و سوزش در ناحیه زیر بغل
- ایجاد تعریق در جایی به غیر از زیر بغل
- هم چنین ممکن است گرگرفتگی و سردرد را تجربه کنید.
ممکن است در طی چند ساعت و یا چند روز پس از تزریق عوارضی رخ دهد. عوارض جانبی بسیار نادر، اما جدی شامل موارد زیر است:
- حالت تهوع
- خارش
- درد و ضعف عضلانی موقتی
- سفتی مفاصل
- درد در ناحیه ی زیر بغل
- تاری دید
- تنفس دشوار
2- کف دست
تزریق بوتاکس، 80 تا 90 درصد موارد کف دست عرق کرده را با موفقیت درمان می کند.
3- پیشانی
بوتاکس هم چنین برای درمان عرق پیشانی نیز استفاده می شود که می تواند تعریق را تا حدود 75 درصد کاهش دهد.
4- کف پا
محققان معتقدند که بوتاکس می تواند به تعریق کف پا کمک کند، با این حال مطالعات کمی انجام شده است. نگرانی ویژه این است که تزریق در پا به طور قابل توجهی دردناک تر از مناطق دیگر است.
بوتاکس چگونه تزریق می شود؟
پزشک با استفاده از یک سوزن ظریف داروی بوتاکس را دقیقاً در اطراف منطقه مورد نظر و زیر سطح پوست تزریق می کند. چندین تزریق پشت سر هم دریافت خواهید کرد.
پزشک ممکن است برای جلوگیری از درد، از چیزی مانند یخ یا یک ماده بی حس کننده استفاده کند. تزریق بوتاکس زمان بر نمی باشد و به محض اتمام تزریق می توانید به کار و زندگی عادی خود برگردید.
هشدار: تزریق بوتاکس در مطب و توسط پزشک انجام می شود. سعی کنید از تزریق آن توسط افراد بی تجربه خود داری کنید.
قبل از عمل رعایت چه نکاتی الزامی است؟
- معمولاً از شما می خواهند تا دو یا سه روز قبل از قرار ملاقات از اصلاح زیر بغل خودداری کنید.
- در مورد هر دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود مشورت کنید.
- در صورتی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، ممکن است پزشک از شما بخواهد برای جلوگیری از کبودی، چند روز قبل از تزریق بوتاکس، از مصرف آن خودداری کنید.
نکته: در صورت مصرف هر گونه دارو، از قطع دارو بدون مشورت پزشک خودداری کنید.
هزینه انجام بوتاکس چقدر می باشد؟
- فاکتور اصلی برای تعیین هزینه، مقدار ژل مصرفی و ناحیه تحت درمان می باشد.
- هم چنین هزینه تزریق بوتاکس بسته به شرایط و محل زندگی شما بسیار متفاوت است.
- اگر برای چندین قسمت از بدن نیاز به تزریق بوتاکس دارید، هزینه های آن زیاد خواهد شد.
شرکت های بیمه اغلب تزریق بوتاکس را برای درمان عرق زیر بغل تحت پوشش قرار می دهند. برای اطمینان بیشتر از پزشک پرس و جو کنید.
مدت تاثیر بوتاکس برای درمان عرق زیر بغل ، کف دست و کف پا
درمان عرق زیر بغل، بین 2 تا 7 روز طول می کشد تا عرق را در ناحیه تحت درمان قطع کنید. در مدت 4 تا 14 ماه می توانید خشکی کامل را داشته باشید. در برخی موارد نیاز است پس از مدت 14 ماه دوباره ژل تزریق کنید.
درمان تعریق ممکن است برای دست ها و پاها به مدت طولانی ادامه نداشته باشد، ممکن است لازم باشد که درمان خود را طی حدود شش ماه دوباره تکرار کنید.
نکته پایانی
بوتاکس برای بسیاری از افراد، یک درمان بسیار موثر برای تعریق زیاد است و کیفیت زندگی آن ها را به شدت بهبود می بخشد. متأسفانه، تزریق می تواند هزینه بر باشد و همیشه تحت پوشش بیمه نیست. می توانید در مورد پوشش تزریق بوتاکس با پزشک یا شرکت بیمه خود صحبت کنید.
منبع: webmd.com