آرایش ابرو, آرایش چشم, آرایش صورت, آرایش لب ها, مد و فشن

میکروپیگمنتیشن چیست + بیان کاربرد و عوارض آن

میکروپیگمنتیشن

از میکروپیگمنتیشن در نواحی مختلف صورت برای بهبود رنگ پوست استفاده می شود. معمولاً به آن آرایش دائمی نیز گفته می شود. اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که با آرایش روزانه چالش دارید، می توانید از این روش استفاده کنید. در ادامه به بررسی کاربرد و عوارض استفاده از این روش می پردازیم، با ما همراه باشید.

میکروپیگمنتیشن چیست؟

یک عمل زیبایی است که برای بهبود یا جایگزینی رنگ از دست رفته پوست استفاده می شود. معمولاً به میکروپیگمنتیشن آرایش دائمی نیز گفته می شود.

کاربرد میکروپیگمنتیشن

میکروپیگمنتیشن ممکن است یک درمان یا راه حل برای برخی شرایط پزشکی باشد. از جمله:

  • به عنوان یک پیگیری برای صورت عملی ترمیمی
  • جایگزینی ابروهایی که به دلیل افزایش سن یا بیماری های زمینه ای کم پشت یا کم حجم می شوند
  • جهت بهبود رنگ پوست که به دلیل بیماری پیسی (ویتیلیگو)، دچار تغییر رنگ شده است
  • برای بازآفرینی آرئول (ناحیه حدود پستانک) پس از جراحی پستان
  • در صورت حساسیت به مواد آرایشی
کاربرد میکروپیگمنتیشن

هم چنین، ممکن است انجام میکروپیگمنتیشن نیز به دلایل کاملاً شخصی مورد استفاده قرار گیرد. مانند:

  • شما دوست ندارید روزانه آرایش کنید.
  • شما دوست دارید ابروها و مژه هایی با ظاهری کامل تر و بهتر داشته باشید.
  • شما زخم یا تغییر رنگ پوست دارید و مایل هستید، تا با رنگدانه خال کوبی بهبود یابند.

توجه!

از آنجایی که ویژگی های صورت با افزایش سن تغییر می کند، اگر فرد جوانی هستید که از روش میکروپیگمنتیشن استفاده می کنید، باید در مورد انجام آن خوب فکر کنید.

زیرا، آنچه امروز در دنیای مد و زیبایی “داغ” است، ممکن است برای آینده خوب نباشد و شما پس از انجام آن نمی توانید آن را تغییر دهید. پس در صورت نیاز از انجام آن پیروی کنید.

نواحی مختلف جهت انجام میکروپیگمنتیشن

از میکروپیگمنتیشن می توانید در نقاط مختلف صورت استفاده کنید. از جمله:

نواحی مختلف جهت انجام میکروپیگمنتیشن

قبل از انجام میکروپیگمنتیشن چه تحقیقاتی لازم است؟

حتماً یک متخصص زیبایی یا جراح پلاستیک پیدا کنید که در روش مورد نظر شما تجربه کافی داشته باشد. سپس، مشاوره اولیه را تنظیم کنید. در طول جلسه در مورد انتظارات خود صحبت کنید. حتماً در مورد این که چرا می خواهید میکروپیگمنتیشن انجام دهید به پزشک بگویید تا متخصص تمام نگرانی های شما را درک کند.

برخی از سوالاتی که می توانید از متخصص بهداشت و درمان بپرسید. عبارت اند از:

  • آیا می توانم مدارک شما را ببینم؟ بپرسید چه مدت آن ها عمل زیبایی مورد نظر شما را انجام داده اند؟
  • آیا من کاندید مناسبی برای این روش هستم؟ آیا انتظارات من واقع بینانه است؟
  • آیا می توانم عکس های قبل و بعد از کارهای گذشته روی سایر مشتری ها را ببینم؟
  • آیا می توانم با مشتری فعلی یا مشتری قبلی تماس بگیرم؟
  • از چه بیهوشی / نوع بیهوشی برای عمل من استفاده می شود؟
  • خطرات و عوارض روش خاص مورد علاقه من چیست؟ این عوارض چگونه کنترل می شوند؟
  • در دوره نقاهت چه کارهایی باید انجام دهم؟

یک متخصص خوب باید بتواند به همه سوالات شما پاسخ دهد. سعی کنید متخصصی را انتخاب کنید تا در برقراری ارتباط با او احساس راحتی کنید و بتوانید هر آنچه در ذهنتان است را سوال کنید.

چه کسی کاندیداهای خوبی برای میکروپیگمنتیشن است؟

هر کسی – زن یا مرد – می تواند از میکروپیگمنتیشن بهره مند شود. بنابراین، اگر شما هم در مورد آرایش کردن مدام در چالش هستید، میکروپیگمنتیشن برای شما مناسب است.

برخی شرایط (مانند: شرایط پزشکی) انجام آرایش را به چالش می کشد. بنابراین، ممکن است افراد به دنبال راه حلی برای انجام آرایش باشند و چه بهتر که این آرایش میکروپیگمنتیشن (آرایش دائمی) باشد تا دیگر دچار چالش نشوند.

شرایط پزشکی که شما را در آرایش کردن به چالش می کشد، عبارت اند از:

  • شرایطی که به دست های ناپایدار تبدیل می شود، مانند: آرتروز شدید، مولتیپل اسکلروزیس یا بیماری پارکینسون.
  • شرایطی که به ضعف بینایی تبدیل می شود. مانند: آب مروارید یا تخریب ماکولا است.

چه شرایطی توسط متخصص بررسی می شود؟

پس از قرار ملاقات اولیه، متخصص مراقبت های بهداشتی، پوست شما را از نظر تن، بافت و رنگ مورد بررسی قرار می دهد تا میکروپیگمنتیشن با رنگ های طبیعی شما به بهترین وجه مطابقت داشته باشد. هم چنین، متخصص زیبایی یا جراح پلاستیک در مورد شرایط پزشکی، جراحی هایی که در گذشته انجام داده اید و داروهای مصرفی و سوابق آلرژی از شما سوال می کند. هم چنین عکس هم می گیرند.

میکروپیگمنتیشن چگونه انجام می شود؟

به طور معمول میکروپیگمنتیشن در محیط مطب انجام می شود.

  • ابتدا پزشک جهت رعایت بهداشت در حین انجام کار از دستکش پلاستیکی استفاده می کند.
  • برای شروع در بیشتر روش ها به بی حس کننده موضعی نیاز است تا پوست بی حس شود و در طول انجام کار شما درد را احساس نکنید.
  • سپس، میکروپیگمنتیشن با یک ابزار قلم مانند یا اسلحه خال کوبی استاندارد انجام می شود. در این روش، سوزن به چند میلی متر از لایه میانی پوست (درم) نفوذ می کند و یک رنگدانه اکسید آهن تزریق می شود.
  • زمان انجام آن بستگی به پیچیدگی روش دارد. بنابراین، ممکن است انجام مراحل از آماده سازی تا پایان بیش از 30 دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.
  • بعد از پایان کار، برای تمیز نگه داشتن ناحیه تحت درمان یک داروی ضد عفونی کننده به شما می دهد. علاوه بر این، ممکن است به شما پمادی داده شود تا ناحیه را نرم نگه دارد و باعث بهبودی شود.
  • هم چنین، برای محافظت از ناحیه برای چند ساعت بعد از عمل، ممکن است از یک باند استفاده شود.

بعد از انجام میکروپیگمنتیشن چه کاری باید در خانه انجام دهم؟

پس از پایان کار، به خانه باز خواهید گشت. معمولاً، می توانید بلافاصله پس از پایان عمل خود به سراغ سایر فعالیت های خود برگردید. گرچه باید انتظار مقداری تورم و قرمزی در ناحیه تحت درمان را داشته باشید. اما، نگران نباشید. زیرا، متخصص زیبایی یا جراح پلاستیک به شما آموزش می دهد که چند بار باید آن قسمت را یخ بزنید و چه نوع پمادی را می توانید به آن قسمت بزنید.

بنابراین، تا زمان بهبودی، دستورالعمل های خاصی داده می شود. پس، بهتر است دستورالعمل ها را طبق توصیه متخصص دنبال کنید. لطفاً تمام دستورالعمل های داده شده را دنبال کنید. در صورت داشتن هرگونه سوال یا نگرانی با متخصص زیبایی خود تماس بگیرید.

مراقبت های پیگیری بعد از پایان میکروپیگمنتیشن چیست؟

برخی بیماران ممکن است برای رسیدن به نتیجه مطلوب، به بیش از یک درمان نیاز داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که دقیقاً به چه تعداد روش درمانی برای روش مورد نظر خود نیاز دارید. با کم رنگ شدن رنگدانه ها، ممکن است مجبور شوید برای حفظ ظاهر، تحت درمان های اضافی قرار بگیرید.

خطرات میکروپیگمنتیشن چیست؟ آیا انجام آن ایمن است؟

انجام میکروپیگمنتیشن خطرات یا عوارض مختلفی به همراه دارد. واکنش های معمولی شامل: کمی خونریزی، تورم و مقداری پوسته پوسته شدن است. اما، سایر عوارض شامل:

1- عفونت

در صورت استفاده نکردن از سوزن های استریلیزه یا آلوده شدن جوهر، احتمال عفونت وجود دارد. بنابراین، اگر این روش در مطب پزشک انجام شود (در مقایسه با یک اتاق خال کوبی غیرمجاز) عفونت های ناشی از این نگرانی ها معمولاً بسیار کم تر است. سوزن های غیر استریل می توانند بیماری هایی مانند: هپاتیت، اچ آی وی و عفونت های استاف را منتقل کنند.

2- واکنش آلرژیک

ممکن است به رنگ جوهر تاتو (رنگدانه های استفاده شده) حساسیت داشته باشید. بنابراین، قبل از این که آن را انجام دهند، باید آزمایش خراش پشت گوش یا انگشت را انجام دهند تا ببینید آیا واکنشی نشان می دهید یا خیر؟!

3- عوارض چشم

استفاده از میکروپیگمنتیشن در اطراف چشم ممکن است منجر به از دست دادن مژه ها، آسیب شدید پلک، پوسته پوسته شدن و خارج شدگی پلک از کره چشم دور شود.

4- گره و بافت اسکار

بدن شما می تواند به جوهر تاتو واکنش نشان دهد و ممکن است در اطراف ذرات رنگدانه، گره (به نام گرانولوم) ایجاد کند. کلوئیدها زخم هایی هستند که می توانند در صورت آسیب دیدگی یا ضربه دیدن پوست ایجاد شوند. کلوئیدها تمایل دارند بزرگتر از ناحیه آسیب دیده پوست باشند.

5- عوارض MRI

برخی ها در مورد تداخل رنگدانه های جوهر تاتو با کیفیت اسکن MRI (تصویربرداری تشدید مغناطیسی) این گونه گزارش داده اند که در صورت داشتن خالکوبی بر روی سر و صورت و قرار گرفتن تحت تصویربرداری MRI دچار تورم و سوزش در ناحیه خالکوبی شده اند.

تورم و سوزش در ناحیه خالکوبی شده.

چه زمانی باید با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود تماس بگیرم؟

در صورتی که موارد زیر را مشاهده کردید، فوراً با متخصص زیبایی یا جراح پلاستیک خود تماس بگیرید:

  • اگر دچار تورم، درد یا قرمزی بیش از حد هستید.
  • اگر دچار تب یا بثورات پوستی می شوید.
  • اگر در ناحیه مورد نظر بیش از حد احساس گرمی یا سوختگی می کنید.

آیا میکروپیگمنتیشن واقعاً دائمی است؟

از آنجایی که این جوهر هرگز شسته نمی شود و برداشتن آن بسیار دشوار است، می توان گفت که این روش دائمی است. اما، با گذشت زمان محو می شود. زیرا، سلول های پوستی به طور مداوم جایگزین می شوند. با این حال، به آن آرایش دائمی گفته می شود.

آیا بیمه میکروپیگمنتیشن را پوشش می دهد؟

خیر، این یک روش انتخابی و آرایشی است که باید هزینه آن را به صوت آزاد پرداخت کنید. هزینه ها بسته به روال درخواستی شما، محل زندگی و سابقه پزشک مورد نظر متفاوت است.

منبع: my.clevelandclinic.org

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.