اخیرا موضوع التهاب، علائم التهاب و نحوه کنترل و درمان آن پیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. شما می توانید با دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب و تغییر سبک زندگی به کنترل و کاهش التهاب کمک کنید. در ادامه این مقاله به دستورالعمل های مربوط به کنترل و درمان التهاب می پردازیم.
روش های کنترل، کاهش و درمان التهاب
همان طور که گفته شد دستورالعمل هایی وجود دارد که می تواند به کاهش التهاب کمک کند. این دستورالعمل ها عبارت اند از:
1- مواد غذایی مناسب انتخاب کنید
اگرچه ثابت نشده است که هیچ رژیم غذایی خاصی آرتروز پسوریازیس، آرتریت روماتوئید یا سایر بیماری های التهابی را بتواند درمان کند، اما می توانید غذاهایی را انتخاب کنید که به کاهش التهاب آن ها کمک کنند. به سراغ مواردی بروید که خیلی فرآوری نشده اند. مواد غذایی را استفاده کنید که به حالت طبیعی خود نزدیک باشند.
2- مصرف سبزیجات
از آن جا که گوجه فرنگی دارای لیکوپن و ویتامین C می باشد، می تواند به مهار التهاب کمک کند. فلفل قرمز نیز فوایدی دارد. اما برخی افراد گوجه فرنگی، سیب زمینی سفید، فلفل و بادمجان را سبزیجات “شب بو” می نامند، هم چنین اظهار داشتند که با قطع مصرف سبزیجات شب بو، درد و التهاب مفصلی کمتری دارند، اما تحقیقات این موضوع را تاکید نکرده است.
3- ادویه را در غذای خود بگنجانید
این ماده غذایی طعم، رنگ و سلامتی را به غذا می بخشد. کپسایسین، یک درمان طبیعی برای درد و التهاب است. همچنین می توانید کپسایسین را از فلفل چیلی و فلفل قرمز دریافت کنید. ادویه های دیگر مانند زنجبیل، زردچوبه و سیر ممکن است مزایای سلامتی مشابهی داشته باشند.
4- از غلات تصفیه نشده استفاده کنید
غذاهایی مانند برنج سفید و نان سفید فیبر زیادی ندارند. بنابراین برای جلوگیری از التهاب، شما می توانید از غلات کامل استفاده کنید. در این صورت مقدار زیادی ماده مغذی دیگر نیز دریافت خواهید کرد.
5- کاهش میزان قند مصرفی
برای این که از میزان قند مصرفی مواد غذایی خود مثل کیک، کلوچه، سس گوجه فرنگی، غلات صبحانه آگاه باشید، برچسب های روی مواد غذایی را در نظر داشته باشید. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که زنان روزانه بیش از 25 گرم قند، مردان بیش از 37 گرم قند اضافه شده مصرف نکنند.
6- کاهش چربی از رژیم غذایی
چربی اشباع شده ممکن است یکی از دلایل التهاب باشد. گوشت قرمز فرآوری شده مانند: سوسیس و کالباس و همچنین چربی زیاد در استیک گوشت بره، می تواند باعث التهاب شود. بنابراین به دنبال پروتئین بدون چربی باشید، مثلا: لوبیا، ماهی و مرغ بدون پوست گزینه های خوبی هستند.
7- حتما ماهی بخورید
هفته ای دو وعده ماهی بخورید، به ویژه ماهی قزل آلا، ساردین، ماهی خال خالی و تن ماهی. ماهی های چرب یکی از بهترین منابع امگا 3 (نوعی چربی که التهاب را در بدن کاهش می دهد) هستند.
8- کاکائو را رد نکنید
این ماده دارای فلاونوئیدهایی است که ممکن است التهاب را مهار کنند. از مصرف کاکائو در غذاهای کاملاً شیرین و فرآوری شده (مانند کلوچه ها) خودداری کنید. در عوض، پودر کاکائو را به اسموتی ها، چیلی ها یا یک لیوان شیر گرم اضافه کنید.
9- عدس، لوبیا و نخود فرنگی را در رژیم غذایی خود اضافه کنید
این دانه ها چه قرمز، سبز، سیاه یا قهوه ای منبع عالی فیبر هستند. شما می توانید از عدس در سوپ استفاده کنید (همچنین سوپ غذایی عالی برای افزودن ادویه هایی که قبلاً ذکر کردیم). اگر عدس را دوست ندارید؟ لوبیا و نخود فرنگی را امتحان کنید. با مصرف عدس، لوبیا و نخود فرنگی شما فیبر مورد نیاز خود را دریافت خواهید کرد.
10- روغن زیتون را بیش از حد مصرف نکنید
شما می توانید از روغن زیتون در رژیم مدیترانه ای خود استفاده کنید، زیرا این روغن بسیار خوش طعم می باشد. اما کالری بالایی نیز دارد، بنابراین اطمینان حاصل کنید که مصرف آن بیش از حد نشود.
روغن زیتون یک چربی خوب است و نسخه های “فوق العاده بکر” دارای یک ماده شیمیایی طبیعی به نام اولئوکانتال هستند که دارای خواص مشابهی با داروی ضد التهاب ایبوپروفن است. آووکادو و زیتون از دیگر چربی های “خوبی” هستند که می توانید در حد متوسط از آن ها لذت ببرید.
بیشتر بدانید: ایبوپروفن چیست؟ عوارض مصرف ایبوپروفن در دوران بارداری
11- قارچ را امتحان کنید
مصرف انواع مختلفی از قارچ ها برای شما خوب است، از جمله قارچ های دکمه ای سفید. شما می توانید علاوه بر انواع سبزیجات، قارچ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
منبع: www.webmd.com