سلامت پوست, مراقبت از پوست

تاول های پوستی به چه علت ظاهر می شوند؟ بهترین روش درمان چیست؟

تاول پوستی

تاول که متخصصان پزشکی به آن وزیکول نیز می گویند، قسمت برجسته پوست است که پر از مایع است. این برجستگی ها و برآمدگی هایی که پر از مایع هستند، پس از آسیب دیدن پوست در لایه های فوقانی آن ایجاد می شوند.
تاول ها ممکن است در هر جایی ایجاد شوند اما در پاها و دست ها بیشتر رواج دارند. اگر برای مدت طولانی از کفش های نامناسب استفاده کرده باشید، احتمالاً با تاول آشنا شده اید.

تاول ها اغلب آزاردهنده، دردناک و ناراحت کننده هستند. اما در بیشتر موارد، آن ها نشانه مشکل جدی نیستند و بدون مراجعه به پزشک بهبود می یابند. اگر تاول های بدون دلیل روی پوست تان وجود دارد، باید برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.

تاول چیست؟

پوست شما از سه لایه تشکیل شده است: اپیدرم، درم و چربی زیر پوستی. تاول در زیر اپیدرم با یک کیسه پر از مایع تشکیل می شود. به طور معمول، بسته به آسیبی که به پوست شما وارد شده است، تاول ممکن است حاوی مایع یا خون شفاف باشد.

تاول چیست؟

تاول ها ممکن است دردناک یا خارش دار باشند. اگر یک تاول عفونی شود، حاوی چرک سفید مایل به شیری خواهد بود. تاول ها اغلب روی پاها یا دست ها ظاهر می شوند، اما می توانند در هر جایی از بدن ظاهر شوند.

چه چیزی باعث ایجاد تاول پوستی می شود؟

شما می توانید به روش های مختلف، از جمله برخی بیماری ها، تاول بزنید. رایج ترین انواع تاول ها عبارتند از:

فعالیت ها و بیماری های زیادی وجود دارد که می تواند باعث ایجاد تاول شود. در زیر برخی از راه‌ های رایج‌ تر ایجاد تاول آورده شده است.

اصطکاک

هر گونه اصطکاک یا مالش می تواند باعث ایجاد تاول شود. این تاول ها معمولا روی دست ها یا پاها ظاهر می شوند. زیرا این نواحی اغلب با ساییدگی مواجه می شوند، چه راه رفتن، دویدن یا طبل زدن.

در نواحی پوست با لایه شاخی ضخیم که محکم به ساختارهای زیرین (مانند کف دست ها و پاها) چسبیده اند، بیشتر احتمال دارد تاول ایجاد شود.

اگر محیط گرم باشد، مثلاً در داخل کفش، تاول‌ ها راحت‌ تر ایجاد می‌ شوند. آنها همچنین در شرایط مرطوب راحت تر تشکیل می شوند.

تاول ها می توانند منجر به ایجاد مشکلات پزشکی جدی تری مانند زخم و عفونت شوند، اگرچه در شرایط عادی، این یک مورد نادر است.

گرما

سوختگی های درجه دو بلافاصله تاول می زنند، اما سوختگی های درجه یک چند روز پس از حادثه تاول می زنند. در نقطه مقابل این موضوع، سرمازدگی نیز باعث ایجاد تاول می شود. در هر دو مورد، تاول یک مکانیسم دفاعی است که برای محافظت از سطوح پایین‌ تر پوست در برابر آسیب‌ های ناشی از دما به کار می‌رود.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

پوست گاهی اوقات به دلیل برخی مواد شیمیایی ممکن است تاول بزند که به عنوان درماتیت تماسی شناخته می شود.

این می تواند برخی افراد را که در تماس با موارد زیر هستند، تحت تأثیر قرار دهد:

  • لوازم آرایشی
  • مواد شوینده
  • حلال ها
  • سولفات نیکل، مورد استفاده در آبکاری
  • بلسان پرو، طعم دهنده
  • نیش حشرات

شرایط پزشکی

برخی از شرایط پزشکی می تواند باعث ایجاد تاول پوستی شود.

این موارد شامل:

  1. آبله مرغان: یک بیماری که باعث بروز نقاط قرمز و خارش دار می شود.
  2. اگزما: تاول می تواند در کنار تعدادی دیگر از علائم پوستی مانند ترک خوردن و پوسته پوسته شدن رخ دهد.
  3. دیسیدروزیس: یک بیماری پوستی که با بروز سریع تاول های کوچک و شفاف مشخص می شود.
  4. تبخال: تبخال می تواند منجر به تاول زدن پوست شود.
  5. پمفیگوئید: یک بیماری خودایمنی است که پوست را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث ایجاد تاول می شود، این بیماری در بیماران مسن تر شایع است.
  6. پمفیگوس: گروه نادری از بیماری‌ های خودایمنی است که بر پوست و غشاهای مخاطی تأثیر می‌ گذارد. سیستم ایمنی به یک مولکول چسبنده مهم در پوست حمله می کند و اپیدرم را از بقیه لایه های پوست جدا می کند.
  7. درماتیت هرپتی فرمیس: این بیماری مزمن پوستی تاول دار ارتباطی با تبخال ندارد اما از نظر ظاهری مشابه است.

انواع

انواع اصلی تاول ها عبارتند از:

  1. تاول های اصطکاکی: تاول های اصطکاکی زمانی ایجاد می شوند که مایع شفاف در لایه های بالایی پوست جمع شود. بسیاری از افراد به دلیل راه رفتن بیش از حد با کفش های نامناسب یا نپوشیدن جوراب دچار تاول های اصطکاکی می شوند.
    همچنین در دست گرفتن چیزهایی مانند بیل یا ابزارهای دیگر روی دست، می تواند باعث ایجاد تاول شود.
  2. تاول های خونی: زمانی که چیزی پوست شما را نیشگون بگیرد، تاول های خونی ایجاد می شود. خون در آن محل جمع می شود و یک تاول تشکیل می دهد.
  3. تاول های حرارتی: این تاول ها در اثر سوختگی یا آفتاب سوختگی ایجاد می شوند.

انواع دیگر تاول ها بر اساس شرایطی که به آن مرتبط هستند نامگذاری می شوند، مانند تاول های آبله مرغان و زونا و تاول های اگزمای آتوپیک.

روش های درمان تاول پوستی

اکثر تاول ها بدون مراجعه به پزشک بهبود می یابند. در ادامه روش هایی که می توانید برای رفع و درمان تاول انجام دهید را به شما می گوییم:

  1. پوشاندن تاول با چسب یا گاز می تواند از آن در برابر ضربه های احتمالی در حین بهبود کمک کند.
پوشاندن تاول پوستی با چسب یا گاز

2. تاول را سوراخ نکنید.
3. اجازه دهید مایع تاول به طور طبیعی تخلیه شود و آن را با دقت با آب و صابون ملایم بشویید.
4. تاول و اطراف آن را با یک پانسمان استریل و خشک بپوشانید. پانسمان های هیدروکلوئیدی، می توانند به جلوگیری از درد بیشتر و افزایش روند بهبودی کمک کنند.
5. تاول های خونی دردناک تر از تاول های معمولی هستند، کیسه یخ می تواند تا حدودی درد آن را تسکین دهد. حوله ای را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و مطمئن شوید که کیسه یخ مستقیما با پوست تماس پیدا نمی کند.

روش های جلوگیری از تاول پوستی

جلوگیری از ایجاد تاول پا

جلوگیری از تاول پوستی پا
  • کفش مناسب و راحت و جوراب تمیز بپوشید. کفش‌ های نامناسب یا سفت، مانند کفش‌ های پاشنه بلند، خطر بیشتری برای ایجاد تاول دارند. پوست مرطوب راحت تر تاول می زند، بنابراین جوراب هایی خریداری کنید که بتواند رطوبت را کنترل کنند.
  • در حین ورزش، جوراب های ورزشی با طراحی خاص می توانند میزان تعریق پا را کاهش دهند.
  • استفاده از نوار، بالشتک یا پوست خال بر روی نقاط مشکل دار می تواند به جلوگیری از ظاهر شدن تاول کمک کند.

بیشتر بخوانید: نکات ضروری و مهم در مورد مراقبت از پوست پا که حتما باید بدانید!

جلوگیری از ایجاد تاول دست

جلوگیری از تاول پوستی دست
  • هنگام استفاده از ابزار، انجام کارهای دستی یا انجام ورزشی که نیاز به در دست گرفتن چیزی دارد، پوشیدن دستکش از اکثر تاول ها جلوگیری می کند.
  • در برخی از ورزش‌ ها، مانند ژیمناستیک، وزنه‌ برداری یا قایقرانی، استفاده از دستکش ایده خوبی است. علاوه بر این، پودر تالک برای کاهش اصطکاک عمل می کند و می تواند در ترکیب با دستکش و نوار چسب یا به عنوان یک گزینه جداگانه استفاده شود. اما، از آنجایی که پودر تالک رطوبت را جذب می کند، برای مدت طولانی فعالیت خوب عمل نمی کند.

اگرچه تاول‌ ها آزار دهنده‌ هستند، اما معمولاً نشانه‌ ای از مشکلات خاصی نیستند. با پیروی از نکات بالا، اغلب می توان از بروز تاول جلوگیری کرد.

منبع: medicalnewstoday

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.