سلامت پوست, مراقبت از پوست

نحوه از بین بردن جای زخم با روش های مختلف

از بین بردن جای زخم.

بعضی مواقع جای زخم یا آسیب های دیگر به خودی خود محو شده و از بین می روند. اما، در مواردی دیگر جای زخم به طور دائمی روی پوست باقی می ماند. این جای زخم شما را به یاد حادثه ی تلخی که اتفاق افتاده می اندازد و این موضوع می تواند برایتان ناراحت کننده باشد و اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار دهد. اگر می خواهید جای زخم را کاهش دهید یا درمان کنید نیازی به صرف هزینه های بالا نیست. در اینجا با چند روش ساده خانگی می توانید به از بین بردن جای زخم خود کمک کنید.

راه های از بین بردن جای زخم به روش های طبیعی

زخم در اثر عوامل مختلفی مانند: حادثه، بیماری های پوستی، جوش، آکنه و … به وجود می آید. بنابراین، انواع مختلفی دارد. از آنجایی که زخم انواع مختلفی دارد، نحوه درمان آن نیز متفاوت خواهد بود. در این بخش به بررسی انواع روش های از بین بردن جای زخم می پردازیم.

1. استفاده از وازلین

طبق مطالعات انجام شده، وازلین در مقایسه با کرم ها و سرم های گران قیمت، یک داروی کاملاً موثر و مطمئن است. استفاده از این پماد به آب رسانی پوست کمک می کند. بنابراین پوست زخم، کمتر خشک و خشن به نظر می رسد. شما می توانید آن را 3 مرتبه در روز و به مدت 1 تا 3 هفته استفاده کنید تا زخم های ناشی از آکنه، زخم های آتروفیک، آبله مرغان، علائم کششی بهبود یابد.

2. استفاده از آلوئه ورا برای از بین بردن جای زخم

آلوئه ورا قرن هاست که به خاطر خواص درمانی شگفت انگیز مورد استفاده قرار می گیرد. برگ های آلوئه ورا حاوی ماده ای مانند ژل است که روند ترمیم پوست را تقویت می کند و خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی کننده ای روی پوست آسیب دیده دارد که می تواند به از بین بردن جای زخم کمک کند. برای از بین بردن جای زخم با استفاده از ژل آلوئه ورا مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ژل آلوئه ورا را از داخل برگ آن جدا کنید و به طور مستقیم، آن را روی زخم بمالید.
  • سپس، به صورت حرکات دایره ای ماساژ دهید.
  • بگذارید به مدت 30 دقیقه بماند.
  • سپس، آن را بشویید.
  • شما می توانید، جهت بهبود زخم های ناشی از سزارین و سایر جراحی ها، روزانه دو مرتبه این کار را انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید.

3. استفاده از ژل سیلیکون برای از بین بردن جای زخم

اگر زخم های هایپرتروفیک و کلوئید دارید، می توانید از باند های مخصوص مانند: لنت های سیلیکونی یا ژل سیلیکون استفاده کنید و در محل زخم بگذارید تا خشک شود. داروهای حاوی سیلیکون از پوست زخم شده، در برابر باکتری ها محافظت می کند. در نتیجه، بافت زخم صاف و نرم تر به نظر می رسد. جهت بهره مندی از مزایای آن می توانید 2 هفته پس از بهبودی زخم، روزانه 2 مرتبه از ورق های سیلیکون استفاده کنید تا نتایج قابل توجه حاصل شود.

ژل سیلیکون موثر برای از بین بردن جای زخم.

4. استفاده از روغن های گیاهی برای از بین بردن جای زخم

روغن های گیاهی به طور کلی سنتز کلاژن را تقویت کرده و خاصیت ضد عفونی کننده، ضد التهابی، قابض و درمانی دارند که می توانند در از بین بردن جای زخم موثر باشند.

روغن چوب صندل و روغن اسطوخودوس

به طور کلی روغن های گیاهی چوب صندل و روغن اسطوخودوس در صورت استفاده منظم باعث بهبودی و ترمیم انواع زخم ها می شوند. روغن های گیاهی را در محل زخم شده، ماساژ دهید. توجه کنید که چطور به تدریج، جای زخم کمتر شده و از بین می رود.

روغن های طبیعی گیاهی طیف گسترده ای از اثرات درمانی عالی دارند. به عنوان مثال، روغن نارگیل حاوی اسید های لوریک، کاپریلیک و کاپریک است که با تحریک تولید کلاژن به بهبودی پوست آسیب دیده کمک می کنند. روغن زیتون سرشار از ویتامین های حیاتی است که باعث روند بهبودی زخم های آکنه می شود و پوست شما را آب رسانی و تغذیه می کند. برای رفع جای جوش و زخم سعی کنید، روزانه و به مدت 5 تا 10 دقیقه روغن نارگیل یا زیتون را بر روی زخم ماساژ دهید تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

روغن سیاه دانه

روغن سیاه دانه علاوه بر داشتن خواص ضد باکتری و ضد ویروسی، ضدالتهاب است. کاهش التهاب تنها راهی نیست که می تواند به کاهش اسکار کمک کند. اما، مطالعات نشان داده است که این ماده می تواند سرعت بهبود زخم را تسریع بخشد. حتی می تواند به طور کلی از ایجاد آکنه جلوگیری کند.

روغن گل محمدی

روغن دانه گل رز به طور گسترده ای به عنوان یک راه حل برای جلوگیری از پیری زود رس پوست به بازار عرضه می شود و استفاده از آن به طور مستقیم بر روی پوست بی خطر است. هم چنین، یک مطالعه نشان داده است که از آن می توان برای درمان جای زخم استفاده کرد. اگرچه، این مطالعه مختص اسکارهای جراحی بود. اما، این روغن می تواند در کاهش اسکارهای آکنه نیز مفید باشد. محققان دریافتند که استفاده (روزانه 2 مرتبه) از آن باعث کاهش زخم و تغییر رنگ پوست می شود.

استفاده از روغن های گیاهی.

5. استفاده از عسل برای از بین بردن جای زخم

از عسل برای اهداف دارویی متعددی از جمله: سوختگی، زخم و تبخال استفاده می شود. تحقیقات نشان می دهد که عسل می تواند بهبود زخم را تسریع کند و احتمال ایجاد زخم را کاهش دهد. هم چنین، محققان دریافتند که استفاده مستقیم از عسل به دلیل خاصیت ضد باکتری می تواند به پاکسازی زخم و بهبود هرچی سریع تر زخم کمک کند. هم چنین، می تواند با عفونت هایی که باعث ایجاد آکنه بیشتری می شوند، مقابله کند.

6. استفاده از آبلیمو برای از بین بردن جای زخم

هیچ تحقیق قابل توجهی در این زمینه وجود ندارد که ثابت کند آب لیمو در از بین بردن جای زخم های پوستی موثر است. با این حال، شواهد حکایتی کافی است. بسیاری می گویند که با استفاده از آب لیمو برای درمان زخم های آکنه موفقیت زیادی کسب کرده اند. آن ها می گویند این ماده به کاهش تغییر رنگ و یک دست شدن رنگ پوست نیز کمک می کند. از آنجا که آب لیمو بسیار اسیدی است، فقط چند قطره را مستقیماً روی زخم ها قرار دهید.

7. استفاده از ماساژ

یکی دیگر از راه های عالی و مقرون به صرفه برای بهبود سریع زخم های کلوئیدی، زخم سزارین و سایر زخم های جراحی، این است که سعی کنید روزانه و به صورت پی در پی و به مدت 15 تا 30 ثانیه محل زخم را با لوسیون ماساژ دهید. با انجام این کار به تجزیه نوارهای متراکم کلاژن که به بافت زیرین متصل می شوند، کمک خواهید کرد.

8. استفاده از ضد آفتاب

اگر می خواهید روند بهبود انواع زخم ها و مخصوصا جای زخم های آکنه خود را افزایش دهید، هرگز محل آسیب دیده (زخم) را در معرض اشعه های ماوراء بنفش قرار ندهید. زیرا، اشعه های ماوراء بنفش خورشید روند بهبود را کند می کنند و سلول های شما را به تولید رنگدانه تحریک می کند. در نتیجه این باعث ایجاد لکه های تیره و تغییر رنگ پوست می شود. همیشه از ضد آفتاب مورد علاقه خود با SPF15 یا بالاتر استفاده کنید.

استفاده از کرم ضد آفتاب.

9. استفاده از ژل های موضعی حاوی عصاره پیاز

ژل های موضعی حاوی عصاره پیاز ممکن است به دلیل خاصیت ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی به طور قابل توجهی باعث کاهش اندازه و نرم شدن بافت زخم شده بدون عوارض جانبی شوند. شما می توانید جهت بهره مندی از مزایای آن، در اوایل دوره (بعد از جراحی) روزانه 3 مرتبه از ژل موضعی حاوی عصاره پیاز بر روی زخم هایپرتروفیک و زخم های جراحی استفاده کنید.

10. سرکه سیب + عسل

سرکه سیب به دلیل خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی، به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده طبیعی و قابض کاربرد دارد. این راهکار به شما کمک نمی کند تا از شر زخم های قدیمی کاملا خلاص شوید، اما مطمئناً آن ها را کاهش می دهد به طوری که زیاد قابل توجه نباشند. برای جلوگیری از قرمزی، التهاب و رفع جای جوش مراحل زیر را دنبال کنید.

  • ابتدا مقداری سرکه سیب را با عسل خام مخلوط کنید.
  • سپس، مخلوط به دست آمده را بر روی زخم ها بمالید.
  • 10 دقیقه استراحت کنید و بعد از 10 دقیقه آن را بشویید.

11. مصرف ویتامین E

  • یک کپسول ویتامین E را باز کرده و روغن آن را روی زخم بریزید.
  • سپس، به مدت 10 دقیقه روغن را بر روی زخم ماساژ دهید.
  • به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا روغن جذب پوست شود.
  • سپس، محل را با آب گرم بشویید.
  • این روند را حداقل 3 مرتبه در روز تکرار کنید.
برای از بین بردن جای زخم از روغن ویتامین E استفاده کنید.

12. استفاده از کرم های موضعی غیر تجویزی

محصولات مناسب برای از بین بردن جای زخم:

نکاتی که لازم است بدانید!

خبر خوب این است که بسیاری از جای زخم ها به مرور زمان محو می شوند. اما، اگر جای زخم عمیق و قدیمی دارید که از بین نمی رود، باید با پزشک خود مشورت کنید. زیرا، بدون انجام روش های جدی تهاجمی هیچ زخمی کاملا برطرف نمی شود. اما، همان طور که می دانید پیشگیری بهتر از درمان است. جهت بهبود سریع تر زخم نکات زیر را رعایت کنید.

  • با استفاده از پماد مرطوب کننده، زخم را تمیز و مرطوب نگه دارید.
  • همیشه زخم را با بانداژ چسب بپوشانید.
  • از قرار گرفتن در معرض آفتاب بیش از حد خودداری کنید و از ضد آفتاب استفاده کنید.
  • از هیچ روش درمانی غیر اصولی روی زخم باز استفاده نکنید.
  • رژیم غذایی سرشار از ویتامین C , E داشته باشید تا روند بهبودی زخم را تسریع کنید.
  • از کرم کانسیلر برای پنهان کردن زخم ها استفاده کنید. همیشه از کرم کانسیلر استفاده کنید که با رنگ پوست شما مطابقت دارد.

منبع: healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *