پوست کودکان بسیار حساس بوده و در صورت عدم مراقبت دچار خشکی پوست می شوند. علاوه بر حساس بودن پوست، مواد شوینده مصرفی و همچنین آب و هوا نیز می تواند بر پوست آن ها تاثیر بگذارد. با توجه به حساس بودن پوست کودکان، لازم است جهت پیشگیری و درمان، مراقبت هایی انجام شود. در این مقاله خشکی پوست کودکان و همچنین روش هایی برای پیشگیری و درمان خشکی پوست را به شما ارائه می دهیم.
علت خشکی پوست کودکان چیست؟
بسیاری از نوزادان بلافاصله پس از تولد، پوستی خشک دارند که این طبیعی است و خیلی سریع بهتر می شود. اما دلایلی نیز هست که باعث خشکی پوست کودکان می شود که عبارت اند از:
- استحمام بیش از حد و استفاده از صابون می تواند باعث خشکی پوست شود، اگر پوست از قبل خشک شده باشد نیز باعث بدتر شدن آن می شود. این به این دلیل است که صابون چربی های طبیعی پوست را از بین می برد و حفظ رطوبت برای پوست کودک شما را دشوار می کند.
- همچنین آب و هوا نیز می تواند روی پوست کودک شما تأثیر بگذارد. هوای گرم یا سرد با رطوبت کم ممکن است باعث خشکی پوست شود.
- بیماری های ژنتیکی مانند اگزما می توانند باعث خشکی پوست در دوران کودکی، همراه با شرایط نادرتر مانند ایکتیوز شوند.
علائم خشکی پوست کودکان
خشکی پوست کودکان با علائمی همچون لکه های پوسته پوسته و خشن روی پوست قابل مشاهده می باشد و معمولاً در زمان خشکی پوست، خیلی خارش دار و قرمز نیست.
بیشتر بدانید: علائم خشکی پوست چیست و چگونه بدانیم دارای پوستی خشک هستیم؟
علائم هشدار دهنده درباره خشکی پوست کودکان!
- اگر پوست کودک شما بسیار خشک است، ممکن است باعث ایجاد ترک شود. این ترک ها می توانند دردناک باشند، حتی ممکن است گاهی اوقات خونریزی کرده یا آلوده شوند. خشکی پوست در کودکان بیشتر بر روی صورت، بازوها (به خصوص آرنج) و پاها (به خصوص زانوها) مشاهده می شود.
- اگر پوست خشک دچار خارش یا قرمزی شود، احتمالاً اگزما در پوست ایجاد شده است. اگزما معمولاً به صورت لکه هایی در چین آرنج، پشت زانوها یا صورت ظاهر می شود.
پیشگیری و درمان خشکی پوست
همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده، برای پیشگیری و درمان خشکی پوست کودکان لازم است تا چند نکته ای را رعایت کنید تا کودک دلبندتان دچار آسیب نشود.
- کودک شما به حمام روزانه نیاز ندارد.
- در زمان حمام کودک به جای استفاده از آب داغ، از آب گرم استفاده کنید.
- از استفاده از صابون و محصولات معطر در حمام فرزند خود اجتناب کنید. برای شست و شو، از آب به همراه یک مایع شوینده مناسب استفاده کنید.
- اگر کودک شما مستعد خشکی پوست یا اگزما است، مدت زمان استحمام او را بیشتر از پنج دقیقه نکنید.
- حتما پس از استحمام کودک از مرطوب کننده استفاده کنید؛ چون لازم است پوست آبرسانی شود.
- استفاده از روغن حمام می تواند گزینه مناسبی برای مرطوب کردن کودکان باشد، اما استفاده از آن می تواند وان حمام را به شدت لیز کند و این بسیار خطرناک است.
- در صورتی که کودک شما به کلاس های آموزشی شنا می رود، حتما بدن کودک را قبل و بعد کلاس شنا مرطوب کنید.
- در صورت امکان، کودک خود را با لباس نخی گشاد بپوشانید.
- پوست کودک خود را روزانه دو مرتبه مرطوب کنید.
- حد الامکان در منزل از دستگاه بخور استفاده کنید.
- از کودک خود در برابر عوامل محیطی مانند هوای سرد و باد محافظت کنید.
- هرگز از پودر بچه، عطر یا محصولات معطر استفاده نکنید.
- ممکن است لازم باشد چندین مرطوب کننده مرغوب مختلف را قبل از یافتن محلول مناسب فرزندتان امتحان کنید. مهم ترین چیز این است که اطمینان حاصل کنید که مرطوب کننده به کودک شما آسیب نرساند. اگر دچار حساسیت شد، آن را به آرامی پاک کنید.
- معمولا پمادها بهتر از کرم ها هستند و کودک کمتر دچار حساسیت می شود؛ زیرا پمادها مواد افزوده کمتری دارند.
نکته: خشکی پوست ممکن است حتی در صورت درمان بازگردد، بنابراین در صورت بازگشت نگران نباشید. سعی کنید بفهمید که چه عواملی باعث ایجاد آن شده است و چه مواقعی از سال اتفاق می افتد. این می تواند به شما در جلوگیری از آن کمک کند.
چه موقع در مورد خشکی پوست به پزشک مراجعه کنیم؟
خشکی پوست به خصوص در نوزادان و کودکان کم سن بسیار شایع است. معمولاً می توانید با اجتناب از صابون و حمام زیاد و استفاده از مرطوب کننده های مناسب روی پوست کودک، خشکی پوست را در خانه درمان کنید. اما در صورتی که فرزند شما دارای این موارد است باید فرزند خود را نزد پزشک عمومی ببرید.
- خشکی پوست با محصولات بدون نسخه بهتر نمی شود.
- قسمت هایی از پوست خشک که قرمز و خارش دار است.
- لکه های دردناک روی پوست خشک – این ممکن است آلوده باشد.
- اگر با درمان طبیعی خشکی پوست بهتر نشود، ممکن است پزشک عمومی، شما را پیش متخصص پوست بفرستد.
منبع: raisingchildren.net.au