جوش ها و آکنه ها همیشه آزار دهنده هستند، اما اگر در زیر بغل شما اتفاق بیفتند می توانند درد زیادی ایجاد کنند. اصطکاک ناشی از لباس با پوست می تواند باعث ایجاد جوش های دردناک و ناراحت کننده در ناحیه زیر بغل شود. جوش های زیر بغل می توانند فقط یک آکنه معمولی یا یک موی رشد کرده زیر پوست باشند یا ممکن است وضعیتی به نام هیدرآدنیت چرکی (HS) باشد که باعث ایجاد جوش هایی در بازو ها، کشاله ران، باسن و سینه ها میشود.
ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما نگران نباشید، با برخی تغییرات سبک بهداشتی و سبک زندگی می توانید موارد جزئی و حتی جدی جوش زیر بغل را کنترل کنید. چه جوش های زیر بغل شما ناشی از آکنه ساده باشند چه HS باشند، این نکات می توانند به شما در خلاص شدن از شر آن ها کمک کنند.
مراقبت و پیشگیری از جوش زیر بغل
در ادامه ما چند نکته برای مراقبت و پیشگیری از ایجاد جوش و آکنه های دردناک زیربغل به شما ارائه می دهیم، که می توانند کمک کننده باشند.
1. زیر بغل خود را با صابون ملایم بشویید
رعایت اصول بهداشتی می تواند به رفع جوش های موجود و جلوگیری از آن کمک کند. هنگام حمام کردن زیر بغل خود را با صابون ملایم یا پاک کننده بشویید تا ناحیه تمیز و عاری از باکتری های مولد آکنه باشد.
گاهی ما برای رفع بوی بد زیر بغل خود با پوست این ناحیه خشن برخورد می کنیم. توجه داشته باشید، هنگام شستشو زیر بغل خود را مالش ندهید یا محکم نکشید. این می تواند جوش ها را تحریک کرده و آن ها را بدتر کند. همچنین پاک کننده های غیر صابونی ممکن است برای پوست شما ملایم تر باشند، بنابراین اگر صابون معمولی شما را تحریک می کند، سعی کنید از محصولات غیر صابونی استفاده کنید.
در ادمه چند نمونه از شوینده های صابونی و غیر صابونی موجود در فروشگاه زیپلین را به شما معرفی خواهیم کرد.
2. اگر صابون معمولی کمک نکرد، با یک ضد عفونی کننده پوست خود را تمیز کنید
اگر عفونت های باکتریایی باعث ایجاد جوش های شما می شوند، یک ضد عفونی کننده قوی تر ممکن است بهتر عمل کند. سعی کنید روزانه از یک ضد عفونی کننده مانند کلرهگزیدین 4 درصد استفاده کنید تا ببینید آیا این به جلوگیری از ایجاد جوش های بیشتر کمک می کند یا خیر.
ضدعفونی کننده هایی مانند کلر هگزیدین، اگر به آن ها عادت ندارید، می توانند کمی برای پوست شما خشن باشند. در ابتدا یک بار در هفته از آن استفاده کنید تا مطمئن شوید که پوست شما را تحریک نمی کند، سپس بیشتر از آن استفاده کنید. حتی پس از مدتی می توانید از آن برای مصرف روزانه استفاده کنید.
3. از صابون ها یا دئودورانت های معطر خودداری کنید
عطر ها و رایحه ها می توانند پوست شما را تحریک کرده و باعث ایجاد جوش شوند. بهتر است از صابون ها و دئودورانت های بدون عطر استفاده کنید و همچنین عطر را از زیر بغل خود دور نگه دارید.
همچنین اطمینان حاصل کنید که تمام محصولاتی که استفاده می کنید دارای برچسب “بدون عطر” هستند. استفاده از محصولات ضد حساسیت که برای پوست های حساس طراحی شده اند نیز به شما کمک می کند.
4. از اسفنج یا لیف برای شستن زیر بغل استفاده نکنید.
ممکن است دارای تیرگی زیر بغل باشید و برای روشن تر شدن پوست خود وسوسه شوید که زیر بغل خود را به سختی بشویید تا تمیز تر شود، اما این یک اشتباه بزرگ است. شستن شدید این ناحیه می تواند جوش ها را بدتر کند یا منافذ شما را مسدود کند و باعث ایجاد جوش های بیشتر شود.
برای شستن این ناحیه بهتر است فقط از دست ها و مقداری صابون کمک بگیرید. این کار باعث می شود که پوست به اندازه کافی تمیز شود. مشکل دیگر لیف ها و اسفنج های شستشو این است که باکتری ها را داخل خود نگه می دارند و این می تواند باعث ایجاد جوش های بیشتر شود.
5. بعد از استحمام به زیر بغل خود پودر بزنید.
خشک نگه داشتن زیر بغل نیز ممکن است به جلوگیری از جوش کمک کند. پس از اتمام حمام کردن، مقداری پودر زیر بغل خود قرار دهید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود و ناحیه در طول روز خشک بماند. می توانید از پودر بچه های ساده یا انواع دارویی آن مانند اکسید روی استفاده کنید.
6. برای جلوگیری از اصطکاک لباس های گشاد بپوشید
لباس های تنگ می توانند عرق و کثیفی را روی پوست شما حبس کنند و افزایش اصطکاک می تواند باعث ایجاد جوش های بیشتر شود. سعی کنید پیراهن های گشاد تر بپوشید تا روی زیر بغل شما ساییده نشوند. اگر اغلب در جا های دیگر مانند پشت یا کشاله ران نیز جوش می زنید، پوشیدن لباس های گشاد می تواند کمک کننده باشد.
7.اگر دچار جوش شدید زیر بغل خود را شیو نکنید
وقتی زیر بغل خود را اصلاح می کنید، ممکن است باعث ایجاد جوش یا بدتر شدن آن شوید. اگر جوش زدید، تا زمانی که جوش برطرف شود، پوست خود را شیو نکنید.
اگر هم می خواهید از شر مو های زیر بغل خلاص شوید، با متخصص پوست خود در مورد روش های رفع دائمی یا طولانی مدت مانند لیزر مو های زائد خود صحبت کنید.
تسکین درد و ناراحتی
تا کنون موارد پیشگیری و مراقبت های لازم برای مقابله با جوش را عنوان کردیم. اما اگر دچار جوش زیر بغل شدیم باید چه کاری انجام دهیم؟ در ادامه مورد پاسخ این سوال بیشتر بحث خواهیم کرد.
1.یک کمپرس گرم روی جوش های زیر بغل خود نگه دارید.
یک دستمال تمیز بردارید و آن را در آب داغ خیس کنید. آب اضافی را بگیرید و مطمئن شوید که به اندازه کافی ولرم است که بدون سوزش روی پوست شما قرار بگیرد. سپس دستمال را 10 دقیقه روی جوش های زیر بغل خود نگه دارید تا درد تسکین یابد. همچنین می توانید این کار را چندین بار انجام دهید.
مطمئن شوید دستمالی که استفاده می کنید تمیز است، یک دستمال کثیف می تواند باکتری را پخش کند و باعث ایجاد جوش های بیشتری شود. همچنین هر دفعه حرارت دستمال را تست کنید تا پوستتان نسوزد.
2. از چای کیسه ای برای کاهش درد جوش ها استفاده کنید.
شاید عجیب به نظر برسد، اما چای کیسه ای یک درمان خانگی موثر برای درمان درد ناشی از جوش است. برای استفاده از آن مقداری آب را بجوشانید، سپس یک چای کیسه ای معمولی را به مدت 1 دقیقه در آب قرار دهید. سپس چای کیسه ای را بردارید و هر بار 10 دقیقه روی جوش های خود به آرامی فشار دهید.
همیشه قبل از قرار دادن چای کیسه ای روی پوست، مطمئن شوید که به اندازه کافی خنک است. در غیر این صورت ممکن است بسوزید.
چای خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد هر نوع و مدلی از آن می تواند کمک کننده باشد، پس وقت خود را برا یافتن یک چای مناسب تلف نکنید.
3. اگر جوش زیر بغل شما خیلی دردناک است، مسکن مصرف کنید
جوش های زیر بغل می توانند دردناک باشند و درمان های خانگی ممکن است برای شما کارساز نباشد. در این صورت می توانید با برخی مسکن های بدون نسخه درد خود را تسکین دهید. تمام دارو های مسکن را طبق دستور العمل محصول مصرف کنید تا ناخواسته بیش از حد استفاده نکنید.
تلاش برای درمان های پزشکی
در ادامه با برخی از از راه های تخصصی تر و پزشکی تر برای درمان جوش های زیر بغل خود آشنا خواهید شد.
1.زیر بغل خود را با صابون ضد جوش و آکنه بشویید
صابون های ضد آکنه فقط برای صورت شما نیست. صابون های تخصصی ضد آکنه برای پاک کردن جوش ها و جلوگیری از جوش های جدید طراحی شده اند. هنگامی که به متخصص پوست خود مراجعه می کنید، ممکن است استفاده از صابون آکنه را برای زیر بغل شما نیز توصیه کند.
شما برای درمان باید صابون معمولی خود را با شوینده های ضد آکنه جایگزین کنید تا ببینید آیا به پاک کردن جوش های شما کمک می کنند یا خیر. حتی برخی از شوینده های ضد آکنه بدون نسخه در دسترس هستند و شما می توانید آن ها را از فروشگاه زیپلین تهیه کنید.
2. از کرم های ضد باکتری استفاده کنید
کرم های ضد باکتری یک درمان رایج برای انواع آکنه و HS ها هستند و احتمالاً متخصص پوست آن را برای از بین بردن جوش های شما تجویز می کند. کرم های ضد باکتری می توانند التهاب را کاهش داده و شما را از شر باکتری هایی که باعث جوش های بیشتر می شوند خلاص کنند. این کرم ها را طبق دستور پزشک به پوست خود بمالید تا به بهبود پوست کمک کنید.
آنتی باکتریال های موضعی رایج، کلیندامایسین و جنتامایسین هستند، متخصص پوست شما ممکن است یکی از این ها را تجویز کند.
3. برای کنترل التهاب از دارو های استروئیدی استفاده کنید
برای موارد جدی تر HS، متخصص پوست ممکن است رتینوئید ها یا کورتیکواستروئید ها را امتحان کند. این دارو ها تورم و التهاب را کاهش می دهند و می توانند به درمان جوش کمک کنند.
دارو های استروئیدی معمولاً به صورت خوراکی مصرف می شوند، اما متخصص پوست ممکن است از کرم های موضعی نیز استفاده کند. این کرم را مانند هر کرم دیگری به زیر بغل خود بمالید.
4. آسیب ناشی از HS را با اعمال جراحی جزئی برطرف کنید.
در موارد نادر، HS شدید می تواند باعث ایجاد زخم یا حفره در پوست شما شود. این بد به نظر می رسد، اما مشکلی قابل حل است. اگر آسیب پوستی ناشی از مشکلات مکرر HS دارید، با یک متخصص پوست صحبت کنید. آن ها ممکن است یکی از درمان های زیر را برای بهبود پوست شما توصیه کنند.
- Unroofing روشی است که بافت اسکار را برای کمک به بهبود حفره های زیر پوست از بین می برد. این روش می تواند در موارد HS متوسط تا شدید کمک کند. همچنین روش های محدودی برای ندول ها یا کیست های منفرد وجود دارد.
- کیست ها یا توده ها را می توان با یک عمل جراحی ساده از بین برد.
- لیزر درمانی می تواند به پاکسازی گره ها یا ضایعات ناشی از HS کمک کند.
- در موارد بسیار شدید، متخصص پوست می تواند تمام پوست عفونی را برداشته و پیوند پوست را برای بهبود این ناحیه انجام دهد.
تغییر سبک زندگی برای جلوگیری از ایجاد جوش
1. برای جلوگیری از جوش زدن وزن کم کنید
اضافه وزن می تواند باعث بسیاری از انواع آکنه شود و خطر ابتلا به HS را افزایش دهد. اگر اضافه وزن دارید، برای رسیدن به وزن مناسب، رژیم غذایی و ورزش را دنبال کنید. افراد مبتلا به HS معمولا بعد از کاهش وزن، جوش های کمتری را تجربه می کنند.
اگر یک رژیم ورزشی را شروع کردید، به یاد داشته باشید که پس از پایان کار، در اسرع وقت دوش بگیرید! تجمع عرق می تواند باعث تحریک پوست و جوش شود.
2. سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن یکی دیگر از عوامل خطر مهم برای HS و جوش های پوستی به خصوص زیر بغل است و می تواند علائم شما را بسیار بدتر کند. اگر سیگار می کشید، ترک هر چه سریع تر بهترین انتخاب است.
اگر سیگار نمی کشید، اصلاً آن را شروع نکنید. علاوه بر آکنه و HS، سیگار با انواع دیگر خطرات برای سلامتی شما مرتبط است. ترک سیگار به طور کلی برای سلامتی شما مفید خواهید بود.
3. از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید.
این احتمال وجود دارد که رژیم غذایی شما نیز باعث آکنه یا جوش های HS شود. مقادیر زیاد لبنیات، گوشت قرمز و غذا های شیرین با شاخص گلیسمی بالا (قند) می تواند شما را در معرض خطر بیشتری برای جوش زدن قرار دهد، بنابراین سعی کنید این غذا ها را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
رژیم غذایی با غذا های با کم شیرینی تر و لبنیات کمتر می تواند به پیشگیری از آکنه در جا های دیگر نیز کمک کند. با این حال، مراقبت از پوست به طور کلی بهترین درمان است.
4.برای جلوگیری از جوش زدن استرس را کاهش دهید.
استرس نیز با جوش ها و آکنه های پوستی مرتبط است و می تواند آن را بدتر کند. اگر اغلب احساس استرس می کنید، انجام برخی اقدامات برای کاهش آن می تواند کمک بزرگی باشد.
ورزش های آرامش بخش مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق می توانند استرس و اضطراب را از بین ببرند. هر روز زمانی را برای یکی از این فعالیت ها اختصاص دهید. انجام کار هایی که از آن لذت می برید نیز راهی عالی برای کاهش استرس است، بنابراین به خاطر داشته باشید که برای سرگرمی های خود نیز وقت بگذارید.
منبع: www.wikihow.com