سلامت مو, مراقبت از مو

فواید و عوارض جانبی استفاده از ماینوکسیدیل برای مو ها

ماینوکسیدیل مو

آیا نازک شدن مو، باعث طاسی می شود؟ با توجه به زندگی پر شتاب و پر استرس امروزی و شرایط زیست محیطی، نازک و ضعیف شدن مو، امری طبیعی است.
نیازی به گفتن نیست که بسیاری از افراد به دنبال راه حلی برای جلوگیری از کم پشتی مو هستند. یکی از این درمان های بسیار توصیه شده ماینوکسیدیل است. این یک سرم مراقبت از مو به صورت موضعی است که طیف وسیعی از مشکلات مو را برطرف می کند. در ادامه، همه چیز هایی را که باید در مورد ماینوکسیدیل بدانید و اینکه چه نتیجه ای می توانید از آن انتظار داشته باشید را بررسی خواهیم کرد.

ماینوکسیدیل چیست؟

ماینوکسیدیل، یک داروی حرفه ای توصیه شده برای مشکلات مراقبت از مو است. در دهه 1960، این دارو برای اولین بار برای درمان فشار خون بالا ساخته شد. اما طی مطالعات انجام شده بر روی تاثیرات آن، بهبودی در رشد مو مشاهده شد.

اکنون نیز، ماینوکسیدیل برای درمان فشار خون و هم برای بهبود رشد مو استفاده می شود. در واقع، پس از چند سال تحقیق، سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده موضعی از ماینوکسیدیل را برای درمان ریزش مو در مردان تایید کرد. در سال های بعد، مردم شروع به استفاده از آن برای ریزش مو زنان نیز کردند. داروی موضعی ماینوکسیدیل به صورت ژل، فوم یا سرم موجود است.

ماینوکسیدیل چگونه عمل می کند؟

برای درک نحوه عملکرد ماینوکسیدیل، باید دلایل اصلی نازک شدن مو را بدانید. ریزش مو معمولاً ماهیتی ارثی دارد و به آرامی اما پیوسته اتفاق می افتد. در نهایت، مو شروع به نازک شدن می کند و فولیکول ها دیگر تولید مو های جدید را متوقف می کنند.

در مردان به آن “طاسی الگوی مردانه” گفته می شود که با یک الگو شروع می شود. ابتدا ناحیه شقیقه سر و سپس ناحیه تاج شروع به نازک شدن می کند. در خانم ها، نازک شدن مو از الگوی خاصی پیروی نمی کند. یکی دیگر از دلایل بزرگ ریزش مو در میان بزرگسالان، استرس و فشار خون بالا است.

بیشتر بخوانید: انواع الگوهای ریزش مو در زنان و مردان و عوامل ایجاد آن ها

ماینوکسیدیل، متعلق به یک خانواده دارویی به نام “باز کننده عروق” است. به طور گسترده ای به عنوان یک درمان برای ریزش مو ناشی از آلوپسی توصیه می شود. استفاده از آن باعث گشاد شدن رگ‌ های خونی شما می شود و به کمک خون غنی از اکسیژن، به فولیکول‌ های مو کمک می‌ کند. علاوه بر این، ماینوکسیدیل اندازه فولیکول های مو را بهبود می بخشد و در نتیجه رشد مو را تقویت می کند.

چگونه به طور مؤثر از ماینوکسیدیل استفاده کنیم؟

طزیقه استفاده از ماینوکسیدیل برای مو.

نام تجاری اصلی ماینوکسیدیل، Rogaine بود. ماینوکسیدیل در غلظت های 2% و 5% محلول های موضعی، در بازار موجود است.
یک کار آزمایی بالینی با مقایسه اثر بخشی ماینوکسیدیل 5% و 2%، نتیجه گرفت که مردانی که از ماینوکسیدیل 5% غلیظ استفاده می کردند، 45% بهتر از گروهی بودند که از ماینوکسیدیل 2% استفاده می کردند.

طریقه استفاده:

  1. مو های خود را شانه کنید و به قسمت های کوچک تقسیم کنید.
  2. مقدار کمی مانند 1 میلی لیتر از محصول را روی پوست سر بمالید.
  3. با انگشتان خود آن را روی پوست سر خود ماساژ دهید.
  4. بگذارید حداقل 4 ساعت بماند.
  5. بهترین زمان برای استفاده از ماینوکسیدیل قبل از خواب یا قبل از حالت دادن به مو هایتان است.

فواید ماینوکسیدیل

1. رشد مو را تقویت می کند

ماینوکسیدیل، برای رشد مو استفاده می شود. کارشناسان می گویند که پس از چهار ماه درمان مناسب، می توان میزان رشد مو را مشاهده کرد. مطالعات نشان می دهد که 60 تا 70 درصد از بیماران، پس از مصرف داروی مناسب ماینوکسیدیل نتیجه خوبی می گیرند. اما رشد مجدد مو در پوست سر کاملاً طاس، عملاً غیر ممکن است.

2. تراکم مو را افزایش می دهد

ماینوکسیدیل نه تنها رشد مو را تحریک می کند، بلکه تراکم مو های شما را نیز افزایش می دهد. این بدان معناست که وقتی از ماینوکسیدیل برای رشد مو استفاده می کنید، مو های شما را بسیار پر تر و سالم تر می کند.

3. مناسب برای انواع مو

ماینوکسیدیل، به طور کلی برای همه انواع مو بی خطر است. افرادی که دارای هر نوع موی طبیعی هستند، نباید هنگام استفاده از ماینوکسیدیل با مشکل اساسی مواجه شوند. با این حال، کسانی که مو های رنگ شده دارند ممکن است پس از استفاده از ماینوکسیدیل، سوزش خفیفی را تجربه کنند.

چه کسانی باید یا نباید از ماینوکسیدیل استفاده کنند؟

افرادی که باید استفاده کنند:

  • افراد بالای 18 سال با مشکلات ریزش مو.
  • افرادی که از ریزش مو ناشی از آلوپسی رنج می برند.
  • افرادی که سابقه طاسی در خانواده دارند.

افرادی که نباید استفاده کنند:

  • کسانی که زیر 18 سال سن دارند.
  • خانم های باردار یا مادران شیرده.
  • افرادی که ضایعات قرمز و خارش دار روی پوست سر خود دارند.
  • کسانی که به دلیل سایر شرایط پزشکی ریزش مو دارند.
  • ریزش مو پس از استفاده از برخی محصولات مراقبت از مو.

دوز مناسب برای استفاده از ماینوکسیدیل چقدر است؟

دوز ماینوکسیدیل برای مردان و زنان تقریباً یکسان است. اگر از محلول ماینوکسیدیل استفاده می کنید، غلظت 2٪ یا 5٪ به اندازه کافی خوب است. هم مردان و هم زنان می توانند 1 میلی لیتر یا 20 قطره از سرم را مستقیماً روی پوست سر بمالند.

اگر از فوم استفاده می کنید، غلظت 5 درصد ماینوکسیدیل پیشنهاد می شود. مشابه سرم، 1 میلی لیتر برای هر مصرف برای هم خانم ها و هم آقایان کافی است.

مطمئن شوید که دوز مصرفی در عرض 24 ساعت، از 2 میلی لیتر بیشتر نشود. معمولاً حداقل 4 ماه استفاده مداوم، برای نتایج قابل مشاهده نیاز است.

ماینوکسیدیل چه عوارض جانبی دارد؟

عوارض جانبی رایج:

  • احساس سوزش در پوست سر
  • تحریک پوست سر
  • خشکی و خارش

عوارض جانبی کمتر رایج:

  • افزایش ریزش مو
  • فولیکول های مو ملتهب
  • تورم صورت
  • بروز آکنه

عوارض جانبی جدی که نیاز به اقدامات پزشکی دارد:

  • مو های ناخواسته صورت یا بدن
  • ضربان نامنظم قلب
  • تورم در انگشتان دست یا پا ها
  • درد قفسه سینه
  • سرگیجه
  • افزایش وزن غیر منتظره
  • واکنش های آلرژیک شدید
  • بی حسی

چقدر طول می کشد تا ماینوکسیدیل اثر کند؟

جدول زمانی پیشرفت و مشاهده تاثیرات بر مو، پس از استفاده از ماینوکسیدیل، معمولا چهار ماه است. در بیشتر موارد، بیماران در عرض چهار ماه، رشد مو را مشاهده می کنند. ممکن است فرد در ابتدا پس از استفاده، با افزایش ریزش مو مواجه شود. در صورتی که ماینوکسیدیل با چندین ماه استفاده منجر به نتیجه یا بهبودی نشد، توصیه می شود مصرف را متوقف کرده و با پزشک مشورت کنید.

سخن پایانی

طبق تحقیقات، ماینوکسیدیل به بسیاری از افراد برای رشد مو کمک می کند. بلافاصله شروع به کار می کند اما مشاهده نتایج واقعی، 4 تا 6 ماه طول می کشد. ماینوکسیدیل، جدا از چند بیماری خاص مانند ضایعات روی پوست سر، بارداری و مو های رنگ شده، برای همه بی خطر است. با این حال، هنگام استفاده از دارو مراقب باشید، زیرا مصرف بیش از حد ممکن است باعث تحریک شود.

همچنین بررسی کنید که آیا به موادی که در دارو استفاده می شود حساسیت دارید یا خیر. چرا که در صورت داشتن حساسیت، خطر واکنش های آلرژیک شدید وجود دارد. در صورت بروز عوارض جانبی جدی پس از مصرف ماینوکسیدیل، حتما با پزشک مشورت کنید.

منبع: skinkraft

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *