سلامت پوست, مراقبت از پوست

سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید ؟ کدام برای درمان جوش ها بهتر است؟

سالیسیلیک اسید بنزوئیل پراکسید جوش

سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید دو ماده شناخته شده برای مبارزه با آکنه و رفع جوش هستند. به طور گسترده، هر دو به از بین بردن آکنه خفیف کمک کرده و از بروز جوش در آینده جلوگیری می کنند.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد فواید و عوارض جانبی مربوط به هر ماده و نحوه استفاده از آن ها بیشتر بدانید.

خواص سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید برای رفع جوش ها چیست؟

هر دو ماده سلول های مرده پوست را که می توانند منافذ پوست را مسدود کرده و در بروز آکنه نقش داشته باشند از بین می برند.

اسید سالیسیلیک

سالیسیلیک اسید برای جوش های سرسیاه و جوش های سرسفید بهتر عمل می کند . هنگامی که به طور منظم استفاده شود، ممکن است از تشکیل کمدون های آینده جلوگیری کند.

بنزوئیل پراکسید

بنابر گزارش آکادمی اطفال آمریکا، بنزوئیل پراکسید موثرترین ترکیب ضد آکنه است که بدون نسخه پزشک موجود است. روی جوش های قرمز و چرکی به بهترین شکل عمل می کند.

بنزوئیل پراکسید علاوه بر از بین بردن چربی اضافی و سلول های مرده پوست، به از بین بردن باکتری های ایجاد کننده آکنه در زیر پوست نیز کمک می کند.

عوارض جانبی این دو ماده چیست؟

اگرچه عوارض جانبی هر ماده متفاوت است، اما هر دو محصول به طور کلی بی خطر تلقی می شوند. همچنین استفاده از آنها در دوران بارداری بی خطر است. سالیسیلیک اسید نباید توسط افرادی که به آسپرین حساسیت دارند استفاده شود.

هر دو ماده ممکن است در هنگام شروع استفاده، باعث خشکی و سوزش شوند. ایجاد واکنش های آلرژیک توسط آن ها نادر است، اما ممکن است ایجاد شود. در صورت بروز تورم شدید یا مشکل در تنفس، باید به اورژانس پزشکی مراجعه کنید.

اسید سالیسیلیک

سالیسیلیک اسید چربی های اضافی (سبوم) را در منافذ پوست شما خشک می کند. با این حال، می تواند چربی زیادی را از بین ببرد و باعث خشک شدن غیرعادی صورت شما شود.

سایر عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:

  • کهیر
  • خارش
  • لایه برداری پوست
  • سوزش یا سوزن سوزن شدن

بنزوئیل پراکسید

بنزوئیل پراکسید ممکن است برای پوست های حساس خطر داشته باشد. این ماده خشک تر از سالیسیلیک اسید است، بنابراین می تواند منجر به تحریک شدیدتر شود.

در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر، قبل از استفاده از آن با پزشک خود مشورت کنید:

این ماده همچنین ممکن است موها و لباس های شما را لکه دار کند، بنابراین با احتیاط استفاده کنید و بعد از استفاده دست های خود را کاملاً بشویید.

کدام یک از این دو ماده برای ما مناسب تر است؟

سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید ؟ کدام بهتر است؟

تا اینجا که خواص سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید را برای درمان و رفع آکنه فهمیدید در ادامه خواهید فهمید که محصول انتخابی شما به چه مواردی بستگی دارد:

  • نوع آکنه: سالیسیلیک اسید برای جوش های سر سیاه و سر سفید موثرتر است. بنزوئیل پراکسید برای جوش های خفیف خوب عمل می کند.
  • شدت عارضه: هر دو ماده کاربردی هستند و ممکن است چندین هفته طول بکشد تا اثر کامل خود را نشان دهند. اما با این حال بنزوئیل پراکسید ممکن است به عنوان یک فوریت درمانی استفاده شود.
  • سطح فعالیت شما :اگر در طول روز فعال هستید، عرق می تواند بنزوئیل پراکسید را به لباس شما منتقل کرده و آن را لکه دار کند. در این صورت می توانید از آن فقط در شب استفاده کنید یا به جای آن از اسید سالیسیلیک استفاده کنید.
  • سلامت کلی پوست: سالیسیلیک اسید ملایم تر است و ممکن است به اندازه بنزوئیل پراکسید پوست حساس را تشدید نکند.
  • بیماری زمینه ای: اگر بیماری پوستی زمینه ای دارید، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر به بیماری کلیوی، دیابت یا بیماری کبدی مبتلا هستید، باید با پزشک خود مشورت کنید.

راهنمای استفاده

هرگز نباید از محصولات سالیسیلیک اسید یا بنزوئیل پراکسید برای هر مرحله از مراقبت از پوست خود استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر از پاک کننده های حاوی اسید سالیسیلیک استفاده می کنید، مطمئن شوید که این ماده در تونر صورت یا مرطوب کننده شما نیست. زیرا در این صورت می تواند پوست شما را خشک کرده و جوش های شما را بدتر کند.

همچنین مهم است که هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. زیرا قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بدون محافظ می تواند آکنه را بدتر کند. همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست و زخم را افزایش دهد.

نحوه استفاده از اسید سالیسیلیک

دوزهای موضعی برای کرم ها، شوینده ها و سایر محصولات OTC معمولاً حاوی غلظت های 0.5 تا 5 درصد است. سالیسیلیک اسید ممکن است صبح و شب استفاده شود. از آنجا که بسیار ملایم است، ممکن است به عنوان درمان موضعی هنگام ظهر نیز استفاده شود.

نحوه استفاده از سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید  برای درمان جوش

بهترین محصولات ضد آکنه حاوی اسید سالیسیلیک “فروشگاه اینترنتی زیپلین

نحوه استفاده از بنزوئیل پراکسید

هنگام انتخاب یک محصول حاوی بنزوئیل پراکسید، از محصولی با غلظت 2.5 درصد شروع کنید، زیرا کمتر باعث خشک شدن و سوزش می شود و در صورت مشاهده حداقل نتایج پس از شش هفته، به سراغ محصولی با غلظت 5 درصد بروید.

بنزوئیل پراکسید می تواند حداکثر دو بار در روز استفاده شود. پس از تمیز کردن و تقویت، یک لایه نازک از محصول در سراسر منطقه آسیب دیده پوست بمالید.

اگر به تازگی مصرف بنزوئیل پراکسید را شروع کرده اید، فقط یک بار در روز از آن استفاده کنید. اگر شب ها از یک محصول رتینوئید یا رتینول استفاده می کنید، بنزوئیل پراکسید را فقط صبح ها استفاده کنید. این از تحریک و سایر عوارض جانبی جلوگیری می کند.

آیا استفاده همزمان از اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید بی خطر است؟

با یک برنامه درمانی مناسب به خوبی می توانید به طور همزمان از اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید استفاده کنید. با این حال، استفاده از هر دو محصول بر روی یک ناحیه از پوست – حتی در زمان های مختلف روز – می تواند خطر خشک شدن بیش از حد، قرمزی و لایه برداری را افزایش دهد.

یک روش ایمن تر استفاده از هر دو ماده برای انواع مختلف آکنه است. به عنوان مثال، سالیسیلیک اسید ممکن است یک روش همه جانبه خوب برای درمان و جلوگیری از ایجاد جوش باشد، در حالی که بنزوئیل پراکسید ممکن است فقط به عنوان درمان موضعی استفاده شود.

سخن آخر

در حالی که از نظر فنی هیچ درمانی برای آکنه وجود ندارد، اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید ممکن است تسکین دهنده بوده و به برطرف شدن جوش ها کمک کنند.

اگر بعد از شش هفته نتیجه ای مشاهده نکردید، باید با متخصص پوست خود مشورت کنید. آنها ممکن است درمان های قوی تری مانند رتینول ها یا رتینوئید های تجویزی را توصیه کنند.

امیدوارم این مقاله برایتان مفید باشد. موفق و پیروز باشید.

منبع: healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *