پزشکی, سلامت مو, مراقبت از مو

آنچه باید درباره آلوپسی توتالیس + عوامل ایجاد آن بدانید!

آلوپسی توتالیس

آلوپسی توتالیس زیر مجموعه آلوپسی می باشد و با آلوپسی جهانی نیز متفاوت است. این یک اختلال پوستی است که باعث از دست دادن موهای سرتاسر سر می شود. در ادامه مقاله به بررسی آلوپسی توتالیس و عوامل ایجاد آن می پردازیم.

آلوپسی توتالیس چیست؟

آلوپسی توتالیس یک بیماری پوستی است که باعث ریزش مو می شود. این همان آلوپسی موضعی نیست. ریزش مو در آلوپسی آره آتا به صورت ریزش مو سکه ای بر روی پوست سر رخ می دهد، اما آلوپسی توتالیس باعث طاسی کامل پوست سر می شود.

علائم آلوپسی توتالیس چیست؟

ریزش مو می تواند ناگهانی شروع شده و به سرعت اتفاق بیفتد. از علائم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. علامت اصلی آلوپسی توتالیس ریزش کامل موهای سر است. آلوپسی توتالیس ممکن است با آلوپسی آره آتا (از دست دادن تکه های کوچکی از مو) آغاز شود. این وصله ها به مرور زمان پخش می شوند تا جایی که کل سر طاس شود.
  2. اگر دچار آلوپسی توتالیس شده باشید، ممکن است ناخن های شکننده و حفره دار نیز داشته باشید.

علل و عوامل ابتلا به آلوپسی توتالیس

اگر به هر نوع آلوپسی مبتلا باشید، سیستم ایمنی بدن شما به فولیکول های مو حمله می کند. این حمله باعث التهاب و در نتیجه منجر به ریزش مو می شود. در ادامه به بررسی دیگر عوامل ابتلا به آلوپسی توتالیس می پردازیم که عبارت اند از:

1. بیماری زمینه ای

محققان و پزشکان هنوز نتوانسته اند، علت دقیق آلوپسی توتالیس را مشخص کنند. اما گفته شده است که این بیماری، در اثر یک مشکل از سیستم ایمنی بدن است. سیستم ایمنی بدن شما مکانیسم دفاعی بدن است که شما را در برابر بیماری ها محافظت می کند. اما گاهی اوقات، همین سیستم ایمنی دچار اختلال شده و به بافت سالم حمله می کند.

2. سن

این بیماری می تواند هر کسی را تحت تأثیر قرار دهد و مشخص نیست که چرا یک شخص به یک بیماری خود ایمنی مبتلا می شود. اما آلوپسی توتالیس در کودکان و بزرگسالان زیر 40 سال، شیوع بیشتری دارد.

3. ژنتیک

هم چنین ممکن است برخی افراد به صورت ژنتیکی، مبتلا به آلوپسی توتالیس شده باشند. برای فردی که مبتلا به آلوپسی توتالیس است، داشتن یک عضو درجه یک از خانواده (پدر، مادر، خواهر، برادر) به بیماری آلوپسی غیرمعمول نیست.

4. عوامل محیطی

برخی از پزشکان همچنین به ارتباط بین استرس شدید و ابتلا به آلوپسی مشکوک هستند. استرس مزمن می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و توانایی عملکرد صحیح آن را مختل کند.

چگونه تشخیص داده می شود؟

آلوپسی نوعی اختلال پوستی است. بنابراین ممکن است پزشک، شما را برای تشخیص دقیق به یک متخصص پوست ارجاع دهد. سه راه حل برای تایید و تشخیص این بیماری وجود دارد که به طور مختصر درباره هر کدام توضیحاتی ارائه داده ایم:

1- معاینه فیزیکی

این یک بیماری شایع است و برخی از پزشکان می توانند فقط براساس معاینه فیزیکی (دیداری) تشخیص دهند.

2- نمونه برداری از پوست

پزشک شما ممکن است معاینه فیزیکی سر شما را انجام دهد، تا الگوی ریزش مو را بررسی کند. اما برای تأیید و تشخیص دقیق آلوپسی، ممکن است لازم باشد آزمایش بیشتری انجام دهید. این آزمایش ممکن است شامل بیوپسی پوست سر باشد که در آن یک نمونه، از پوست سر شما برداشته شده و به آزمایشگاه ارسال می شود.

نمونه بردای از پوست برای تشخیص آلوپسی توتالیس
نحوه نمونه برداری از پوست

3- آزمایش خون

همچنین ممکن است، لازم باشد برای تشخیص دقیق تر بیماری، پزشک از شما بخواهد آزمایش خون بدهید.

نحوه درمان آلوپسی توتالیس

به محض تشخیص، پزشک بهترین اقدامات را به شما معرفی می کند. چندین روش درمانی برای ترمیم ریزش مو عبارت اند از:

1. کورتیکواستروئیدها

پزشک برای سرکوب سیستم ایمنی بدن شما کورتیکواستروئید تجویز می کند. با تجویز کورتیکواستروئید، حمله سیستم ایمنی به بافت سالم کاهش می یابد. در نتیجه ممکن است کمتر شاهد ریزش مو باشید و کم کم در مناطق آسیب دیده شروع به رشد مجدد مو کنید.

2. ایمونوتراپی موضعی

این روش درمانی سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند تا به بدن در مبارزه با این بیماری کمک کند. این روش درمانی می تواند فولیکول های موی شما را تحریک کرده و در نتیجه باعث رشد موهای جدید شود.

روش ایمونوتراپی برای درمان آلوپسی توتالیس

3. ماینوکسیدیل (روگاین)

این روش درمان رشد مو، برای کودکان و بزرگسالان قابل استفاده است. برای دستیابی به بهترین نتیجه، از این دارو همراه با سایر روش های درمانی استفاده کنید. موها ممکن است ظرف سه ماه دوباره رشد کنند.

4. دیفن سیپرون (DPCP)

دیفن سیپرون به عنوان یک درمان موضعی برای بیماری آلوپسی استفاده می شود. این محلول باید در بطری های شیشه ای و دور از نور خورشید نگهداری شود و اینکه معمولاً ماندگاری آن ۶ ماه می باشد.

5. نور درمانی با اشعه ماوراء بنفش

این روش درمانی، باعث افزایش گردش خون در فولیکول های مو شده، در نتیجه رشد مو را تحریک می کند. در این روش درمانی حتی اگر بتوانید موهای خود را دوباره رشد دهید، هنوز خطر از دست دادن دوباره آن ها وجود دارد.

نور درمانی با اشعه ماوراء بنفش

6. توفاسیتینیب

این دارو به صورت قرص موجود می باشد و برای درمان از طریق خوراکی مصرف می شود. هم چنین از این دارو در درمان بیماری آرتریت روماتوئید استفاده شده است.

عوارض آلوپسی توتالیس

بیماری آلوپسی غیرقابل پیش بینی است و درمان قطعی و حتمی ندارد. تنها برخی از افراد به درمان، پاسخ مثبت می دهند و موهای خود را دوباره به دست می آورند.

خطر پیشرفت آلوپسی توتالیس همچنان باقی است و ممکن است در صورت پیشرفت بیماری، شما موهای دیگر قسمت های بدن خود از جمله ابروها، پاها، بازوها، سوراخ های بینی و کشاله ران را از دست بدهید که این پیشرفت ناگهانی به عنوان آلوپسی جهانی شناخته می شود.

نکته: درمان به موقع آلوپسی توتالیس احتمال بدتر شدن وضعیت را کاهش می دهد.

سخن آخر

آلوپسی توتالیس یک اختلال پوستی به صورت موقتی یا دائمی می باشد. به دلیل عدم شناخت کافی از این اختلال پوستی، هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما در صورت ابتلا، اگر هرچه زودتر شروع به درمان کنید، احتمال دریافت نتیجه مثبت آن بیشتر است.

منبع: www.healthline.com

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.