سلامت پوست, مراقبت از پوست

4 نکته ضروری و مهم در مورد مراقبت از پوست پا که حتما باید بدانید!

مراقبت پا

بیشتر فعالیت ها و کارهایی که انجام می دهید توسط پاهای تان انجام می شود و مراقبت از آن ها برای سلامت کلی شما ضروری است. اما پا ها اغلب آخرین چیزی هستند که هنگام ارزیابی سلامت خود به آن فکر می کنیم. زمان آن فرا رسیده است که همه ما شروع به توجه بیشتر و ارائه برخی مراقبت های اساسی به پا های خود کنیم. در ادامه با هم برخی نکات مهم را مرور خواهیم کرد.

چرا مراقبت از پا مهم است؟

اگر هنگام راه رفتن پا هایتان درد بگیرد، نمی‌ توانید بهترین عملکرد را داشته باشید. حتی اگر بیشتر وقت خود را در خانه می گذرانید، باز هم باید بتوانید برای انجام کار های مهم در اطراف خود جا به جا شوید.

سالم نبودن پا، می تواند فعالیت بدنی شما را محدود کند. این به نوبه خود می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی یا دیابت شود. از سوی دیگر، اگر قبلاً دیابت داشتید یا دارید، مراقبت مناسب از پا برای جلوگیری از بیماری های پا مرتبط با دیابت، ضروری است. برای اطمینان از مراقبت های پیشگیرانه کافی از پا، با پزشک خود مشورت کنید.

4 نکته برای مراقبت صحیح از پا

نکات مهم برای مراقبت از پا ها.

مراحل ذکر شده را مرحله به مرحله دنبال کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

1. پا های خود را تمیز کنید

  1. اگر ناخن هایتان را لاک زده اید، با پاک کردن لاک ناخن از روی ناخن شروع کنید. برای پاک کردن لاک روی ناخن هایتان از لاک پاک کن های بدون استون استفاده کنید. زیرا استفاده منظم از پاک کننده های مبتنی بر استون، می تواند ناخن را نازک و شکننده کند.
    سپس ناخن های خود را از نزدیک بررسی کنید و ببینید آیا عفونتی وجود دارد یا خیر.
  2. در مرحله بعد، ناخن های پای خود را با استفاده از یک ناخن گیر تمیز، کوتاه کنید. هنگام کوتاه کردن ناخن های پا، مراقب باشید تا به کوتیکول آسیب نرسانید. آسیب های کوتیکول، می تواند منجر به خونریزی یا عفونت باکتریایی در بستر کوتیکول شود.
  3. مطمئن شوید که هیچ ناخنی در داخل پوست، رشد نکرده است. گوشه‌ های ناخن‌ های پای خود را به شکل لبه‌ های گرد کوتاه کنید، تا از رشد ناخن‌ ها در داخل پوست جلوگیری کنید.
  4. اکنون، پا های خود را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آب ولرم خیس کنید. مقداری شامپوی ملایم به آن اضافه کنید. با استفاده از یک برس نرم، پا های خود را به آرامی ماساژ دهید. این کار به شل شدن کثیفی و لایه های سفت شده پوست روی پاشنه پا کمک می کند.
  5. اگر پاهای تان ترک و پینه دارد، می توانید از فواید استفاده از سنگ پا نیز بهره ببرید.
  6. می توانید این کار را یک بار در هفته انجام دهید.

2. از مرطوب کننده استفاده کنید

پس از شستن پا ها، آن ها را با یک حوله تمیز و نرم خشک کنید. سپس از مرطوب کننده استفاده کنید و پا های خود را ماساژ دهید. استفاده از کَره های طبیعی مانند کَره شی یا کره کاکائو می تواند پا های شما را نرم و هیدراته نگه دارد. اگر پاشنه پا های شما خیلی ترک خورده است، به دنبال کرم پا نرم کننده باشید. همچنین می توانید از بهترین ماسک های خانگی برای زیبایی پوست پا هایتان نیز استفاده کنید.

سپس یک جفت جوراب بپوشید یا پا های خود را با یک پوشش پلاستیکی، به مدت یک یا دو ساعت بپیچید. این کار، به جذب بهتر مرطوب کننده کمک می کند. این روش که به عنوان اکلوژن درمانی شناخته می شود، در صورتی که پا های خشک و پوسته پوسته داشته باشید، بسیار مؤثر عمل می کند.

3. کفش های راحت بپوشید

سلامت پا، تا حد زیادی به نوع کفشی که می پوشید بستگی دارد. در انتخاب کفش به نکات زیر توجه کنید:

الف. اندازه متناسب:

کفشی را انتخاب کنید که مناسب پای شما باشد. کفش های تنگ می تواند به ناخن های پا آسیب برساند، شرایطی مانند میخچه را بدتر کند و باعث درد پا شود. از سوی دیگر، کفش‌ های گشاد، بالشتک مناسبی برای پاشنه‌ های پای شما ایجاد نمی‌ کنند بلکه می‌ تواند باعث ایجاد تاول و احساس درد در پاشنه‌ ها شود.

ب. طراحی خوب:

جدا از اندازه مناسب، طراحی کفش نیز اهمیت دارد. به عنوان مثال، پوشیدن منظم کفش های پاشنه بلند می تواند به استخوان های پا آسیب برساند. یک جفت کفش پیاده روی و کفش کتانی با کف صاف و راحت، برای استفاده منظم انتخاب کنید. می توانید هر از گاهی، کفش های پاشنه بلند بپوشید.

4. به نکات مهم در مورد باید ها و نباید ها که در ادامه ذکر شده است، توجه کنید

استفاده از ضد آفتاب برای مراقبت از پا ها

بهترین راه برای مراقبت از پا ها، این است که از یک روتین روزانه مراقبت از پا در خانه پیروی کنید. در کنار تمیز کردن و مرطوب کردن مرتب آن ها، مراقب مشکلات احتمالی پا نیز باشید. بهداشت روزانه پا از عفونت جلوگیری می کند. همچنین، در صورت تشخیص زود هنگام مشکلات، می توان به روشی سریع تر و موثرتر رسیدگی کرد.

  1. پا ها، مستعد ابتلا به عفونت های قارچی مانند قارچ ناخن پا و… هستند. بنابراین، به علائم مشکوک توجه کنید و به موقع آن ها را برطرف کنید.
  2. برای پا هایی که بسیار عرق می کنند، استفاده از اسپری ضد تعریق، بسیار مفید است.
  3. هر چند وقت یکبار برای خود ماساژ پا رزرو کنید. غلتاندن یک توپ تنیس زیر پا نیز می تواند به شما آرامش دهد.
  4. هر چند وقت یکبار، پا های خود را در محلول آب و نمک یا سرکه بخیسانید.
  5. فراموش نکنید که روی پا های خود نیز ضد آفتاب بزنید! از طیف وسیع (SPF30) استفاده کنید، به خصوص زمانی که پا برهنه می روید یا صندل می پوشید و پا ها را در معرض آفتاب قرار می دهید.
  6. علائمی مانند قرمزی، پوسته پوسته شدن یا خارش پا را که از بین نمی رود، نادیده نگیرید. در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید.
  7. ابزار پدیکور یا کفش را، با دیگران به اشتراک نگذارید.

بیشتر بخوانید: روش های سم زدایی بدن از طریق پا به چه صورت است؟

مشکلات رایج پا که باید درباره آن ها بدانید!

برخی از مشکلات رایج پا وجود دارد که باید در مورد آن ها بدانید. در صورت مشاهده هر یک از این علائم با پزشک خود مشورت کنید. درمان مناسب در زمان مناسب، می تواند مراحل بهبود و مراقبت از پا را آسان کند.

1. پای ورزشکار

این عفونت قارچی، زمانی رخ می‌ دهد که فرد با پای برهنه در مکان‌ های مرطوب و گرم، مانند رختکن و استخر های عمومی راه می‌رود. علائم معمولی شامل قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن پوست بین انگشتان پا است. علائم ممکن است در پایین پای شما نیز دیده شود. یک کرم ضد قارچ بدون نسخه، می تواند به کاهش علائم کمک کند.

2. قارچ ناخن

اونیکومیکوزیس، تغییر رنگ یا برآمدگی در ناخن های پا است. این یک عفونت قارچی است و با دارو های ضد قارچ قابل درمان است.

3. تعریق پا

اگر پا های شما زیاد عرق می کند، می تواند منجر به بوی بد و عفونت قارچی شود. استفاده از اسپری ضد تعریق می تواند به کاهش تعریق و مراقبت از پا کمک کند. در صورت تعریق بیش از حد با پزشک خود صحبت کنید.

4. زگیل

زگیل ها، برآمدگی های پوستی هستند که توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. بیش از پنج نوع زگیل وجود دارد که انسان را درگیر می کند. اگرچه که آن ها موضوع نگران کننده ای نیستند اما می توانند دردناک و مسری باشند. زگیل ها می توانند در هر قسمتی از بدن رشد کنند، اما زگیل هایی که روی پا رشد می کنند می توانند راه رفتن را دشوار کنند.

5. تاول ها

تاول ها، حباب های کوچک پر از مایع روی پوست هستند. تاول ها ممکن است به دلایل زیادی از جمله سوختگی، اصطکاک بیش از حد، کفش های محکم و… ایجاد شوند. برداشتن تاول می تواند باعث عفونت شود و بهتر است تا زمانی که خود به خود خوب شوند، آن ها را رها کنید. اگر تاول به دلیل کفش های شما ایجاد شده است، برای جلوگیری از اصطکاک، کفش هایی با کفی یا لایه اضافی انتخاب کنید.

6. میخچه و پینه

میخچه و پینه، لایه های ضخیم و سفت شده پوست مرده هستند. آن ها معمولا در کنار انگشتان پا یا زیر پا، تشکیل می شوند. میخچه ها و پینه هایی که در اثر اصطکاک و فشار زیاد روی پوست ایجاد می شوند، مشکل پزشکی جدی ایجاد نمی کنند، اما می توانند دردناک باشند. در چنین مواردی از پزشک مشاوره بگیرید و خود درمانی را امتحان نکنید.

بیشتر بخوانید: روش های درمان میخچه پا

7. پینه پا

این برجستگی های استخوانی دردناک در مفصل شست پا ایجاد می شود. پینه های پا، بیشتر در زنان، به دلیل فشار مداوم روی مفاصل شست پا ایجاد می شوند.

پوشیدن کفش‌ های تنگ و باریک نیز می‌ تواند باعث ایجاد پینه پا شود. استفاده از کفش های پهن تر و پد های محافظ پینه پا، می تواند کمک کننده باشد. استفاده از یخ نیز ممکن است درد را تسکین دهد. اگر پینه پای شما به دلیل آرتروز ایجاد شده باشد، ممکن است پزشک برای شما دارو تجویز کند.

سخن پایانی

در حالی که بیشتر ما، از پوست، صورت و مو های خود مراقبت می کنیم، پا ها اغلب نادیده گرفته می شوند و معمولا در لیست اولویت ها قرار ندارند. بی توجهی به مراقبت از پا می تواند عواقب زیادی داشته باشد، از جمله تاول، پینه، پا درد، عفونت قارچی و… اگر به بیماری های مزمن مانند دیابت مبتلا هستید، باید به پا های خود توجه بیشتری داشته باشید و مراقب هر گونه علائم درد یا عفونت باشید.

منبع: skinkraft

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.