سلامت پوست, مراقبت از پوست

میلیا چیست؟ دلیل بوجود آمدن میلیا و راه های درمان آن

میلیا چیست؟

میلیا چیست؟ این سوالی است که بسیاری از افراد به دنبال یافتن پاسخی برای آن هستند. ما در این مقاله تصمیم داریم به این سوال افراد پاسخ دهیم و به شما تعریفی از میلیا را ارائه دهیم. در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با این موارد آشنا کنیم.

میلیا چیست؟

به کیست های کوچکی که سفید یا زرد رنگ هستند و معمولا در صورت افراد ظاهر می شوند میلیا می گویند. بروز این کیست ها معمولا در نوزادان دیده می شود، اما می تواند افراد را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد.

درمان میلیا با روش های خانگی

میلیا چیست؟ چه روش های درمانی دارد؟

در بیشتر مواقع این کیست ها به صورت خود به خود و در طی چند ماه از بین می رود. تعدادی از داروهای خانگی ممکن است به خلاص شدن از شر میلیا کمک کند. در حالی که هیچ درمان خاصی برای از بین بردن سریع این کیست های کوچک وجود ندارد. تا اینجای مقاله که متوجه شدید میلیا چیست در ادامه چند روش درمانی کم خطر برای بهبود میلیا را می گوییم.

تمیز کردن منطقه آسیب دیده به صورت روزانه

برای جلوگیری از ابتلا به میلیا و تحریک پوست از صابون ملایم استفاده کنید. نقطه آسیب دیده را به صورت روزانه و مرتب با صابون ملایم بشویید.

منافذ پوست را با بخار باز کنید

با بخار آب به از بین رفتن میلیا کمک کنید
با بخار آب میلیا صورت خود را بهبود بخشید

شما می توانید به وسیله دستگاه بخور یا بخار آب در حمام، منافذ پوست خود را باز کنید و با انجام این کار(بخار آب) از بروز این کیست ها جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید: فواید بخور صورت و نکاتی که لازم است بدانید!‎

قسمت آسیب دیده را مرتباً لایه برداری کنید

هر چند لایه برداری پوست روشی مناسب برای درمان میلیا است، اما از لایه برداری بیش از حد خودداری کنید، زیرا لایه برداری روزانه می تواند باعث تحریک پوست شود و میلیا را بدتر کند.

از ضد آفتاب استفاده کنید

ضد آفتاب ها با محافظت بالا می توانند از بروز میلیا جلوگیری کنند. برای استفاده از ضد آفتاب ها توصیه می شود از ضد آفتاب با SPF50 استفاده کنید.

برای مشاهده انواع ضد آفتاب ارزان و مناسب با پوست تان می توانید از فروشگاه اینترنتی زیپلین دیدن کنید.

استفاده از رتینوئیدهای موضعی

رتینوئیدهای موضعی، کرم ها یا ژل های حاصل از ویتامین A هستند که این مواد برای درمان آکنه و سایر مشکلات پوستی طراحی شده اند، اما شواهد اندکی نشان می دهند که این مواد هم در درمان میلیا کاربرد دارد.

نکته: برخی تحقیقات نشان می دهند که عصاره های گلاب، دارچین و عسل دارای خواص ضد باکتری هستند و می توانند برخی از مشکلات پوستی را برطرف کنند.

از کندن یا جمع کردن میلیا خودداری کنید

از کندن میلیا خودداری کنید
از کندن میلیا خود داری کنید

اگرچه ممکن است وسوسه انگیز باشد، اما این عمل خطر عفونت پوست را افزایش می دهد و می تواند منجر به ایجاد زخم شود.

درمان های پزشکی برای بهبود این کیست ها

تخلیه میلیا با سوزن

یک پزشک برای از بین بردن این کیست ها (میلیا) از سوزن یا تیغه استریل استفاده می کند. انجام این کار به تنهایی و بدون کمک پزشک خطر ناک است، زیرا خطر ابتلا به عفونت در قسمتی که میلیا وجود دارد افزایش پیدا می کند.

کورتاژ

یک پزشک ناحیه ای را بی حس می کند، میلیا را بر می دارد، سپس پوست را با سیم داغ تراشیده و میلیا را از بین می برد.

سرما درمانی

درمان میلیا با یخ درمانی
به کمک یخ درمانی میلیا موجود در صورت را درمان کنید

در اکثر مواقع یخ درمانی به کمک نیتروژن مایع انجام می شود. یخ درمانی، درمانی موثر برای بهبود میلیا است. این روش درمانی می تواند تاول یا تورم را در سطح پوست شما ایجاد کند. زمانی که برای بهبود میلیا از این روش استفاده می کنید، میلیا موجود در سطح پوست شما طی دو یا چند روز از بین می رود.

ماینوسایکلین

این آنتی بیوتیک خوراکی می تواند در درمان انواع خاصی از این کیست ها مانند میلیا و پلاک مفید باشد.

نکته: همه این روش های درمانی خطر زخم را برای شما به وجود می آورند، به جز ماینوسایکلین که خطرات دیگری هم دارد. از آنجا که این کیست ها به تنهایی باعث ایجاد زخم نمی شود، قبل از انجام این روش های درمانی خوب فکر کنید.

جلوگیری از بروز میلیا

جلوگیری از بروز میلیا
راه های جلوگیری از بروز میلیا

پیشگیری از این بیماری همیشه ممکن نیست، به عنوان مثال زمانی که این بیماری در نوزادان به وجود می آید. با این حال، هنگامی که این بیماری با سایر بیماری های پوستی یا آسیب دیدگی همراه می شود، درمان سریع ممکن است از بروز آن جلوگیری کند.

نکاتی برای جلوگیری از بروز این کیست ها

  • از قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت زیاد خودداری کنید.
  • از کرم های غلیظ یا محصولات تولید شده با روغن خودداری نمایید.
  • بیشتر از 2 تا 3 بار در هفته لایه برداری نکنید.

انواع میلیا

میلیا نوزادان

این دانه ها تا 50 درصد از کل نوزادان را تحت تأثیر قرار می دهد. این نوع از دانه ها معمولاً طی چند هفته خود به خود از بین می رود. میلیای نوزادان اغلب در بینی دیده می شود، اما ممکن است در پوست سر، صورت، بالا تنه و داخل دهان نیز ظاهر شود.

گاها می توان این برجستگی ها را با آکنه نوزادی اشتباه گرفت. اندازه برجستگی های سفید آکنه نوزادان متفاوت است و غالباً با قرمزی ظاهر می شوند، در حالی که این کیست ها به طور کلی از نظر اندازه یکنواخت نیست و هیچ قرمزی خاصی ندارد.

این دانه ها ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد، در حالی که آکنه نوزادان معمولاً تا 2 هفته پس از تولد ظاهر نمی شود.

میلیا اولیه

میلیا اولیه در کودکان و بزرگسالان رخ می دهد. در حالی که ممکن است طی چند هفته بدون درمان ناپدید شود، اما ممکن است وجود آن تا چندین ماه در بدن شما باقی بماند.

میلیای اولیه اغلب در قسمت هایی از بدن ظاهر می شود که عبارت اند از:

  • پلک ها
  • گونه
  • پیشانی
  • دستگاه تناسلی

نکته: توجه داشته باشید که این دانه ها ممکن است در چین بینی کودکان خردسال نیز ظاهر شود.

امیدوارم مقاله «میلیا چیست؟ علت و روش های درمان آن چگونه است؟» برایتان مفید باشد.

منبع: medicalnewstoday

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.