سلامت پوست, مراقبت از پوست

چگونه یک حمام آفتاب عالی داشته باشیم که به پوستمان آسیب نرسد؟

حمام آفتاب

زندگی روی زمین بدون خورشید غیرقابل تصور است. نور طبیعی برای سلامتی و تندرستی ما بسیار مهم است. نور خورشید به تنظیم ریتم طبیعی بدن ما کمک می کند و عدم دریافت کافی از آن می تواند بر سلامت ما تأثیر بگذارد.
شاید شنیده باشید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می تواند به پوست شما آسیب برساند، اما آیا می دانید قرار گرفتن در معرض اشعه های گرم خورشید در یک زمان خاص و به طور مداوم می تواند کاملاً مفید باشد؟ می تواند بسیاری از بیماری های پوستی را درمان کند و به بهبود خلق و خوی شما کمک کند.
قرار گرفتن در معرض اشعه های خورشید که به آن حمام درمانی نیز می گویند، از زمان های قدیم به دلیل خاصیت مبارزه با بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه با ما همراه باشید تا بررسی کنیم حمام آفتاب چه فوایدی برای ما دارد.

فواید حمام آفتاب

قرار گرفتن در معرض نور خورشید به بدن کمک می کند تا به طور طبیعی ویتامین D بسازد. ویتامین D یک ویتامین ضروری است که بسیاری از افراد به اندازه کافی آن را دریافت نمی کنند. کمبود ویتامین D یک مسئله رایج است و برخی آمار ها نشان داده که 1 میلیارد نفر از مردم در سراسر جهان دچار کمبود ویتامین D هستند.

دریافت ویتامین D به تنهایی از طریق غذا امکان پذیر نیست. این ماده در برخی ماهی ها و زرده تخم مرغ وجود دارد، اما بیشتر آن از طریق محصولات غنی شده مانند شیر مصرف می شود. مکمل ها نیز موجود است.

فواید حمام آفتاب

فواید نور خورشید و ویتامین D عبارتند از:

کاهش افسردگی

پس از گذراندن زمان در آفتاب، علائم افسردگی کاهش می یابد. نور خورشید باعث ترشح هورمون سروتونین در مغز می شود که می تواند خلق و خو را بهبود بخشد و احساس آرامش را تقویت کند.

خواب بهتر

حمام آفتاب می تواند به تنظیم ریتم شبانه روزی شما کمک کند و با غروب خورشید بدن شما شروع به خواب آلودگی می کند.

قوی شدن استخوان ها

ویتامین D به بدن کمک می کند کلسیم را بهتر جذب کند که منجر به تقویت استخوان ها می شود و می تواند به جلوگیری از پوکی استخوان و آرتریت کمک کند.

تقویت سیستم ایمنی

ویتامین D به بدن در مبارزه با بیماری‌ ها کمک می‌ کند، از جمله بیماری‌ های قلبی، اسکلروز عضلانی، فلو و برخی بیماری‌ های خود ایمنی و سرطان.

کاهش خطر زایمان زودرس

ویتامین D می تواند از زایمان زودرس و عفونت های مرتبط با زایمان جلوگیری کند.

نکته: آکادمی پوست آمریکا توصیه می کند از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به عنوان روش اصلی دریافت ویتامین D استفاده نکنید.

آیا آفتاب گرفتن مضر است؟

آفتاب گرفتن بدون خطر نیست. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می تواند منجر به راش ناشی از آفتاب شود که گاهی اوقات راش گرمایی نامیده می شود که قرمز و خارش دار است.

قرار گرفتن در معرض آفتاب همچنین می تواند منجر به آفتاب سوختگی شود که دردناک است، می تواند باعث ایجاد تاول شود و می تواند تمام قسمت های بدن، حتی لب ها را تحت تاثیر قرار دهد. آفتاب سوختگی ممکن است در مراحل بعدی باعث ایجاد ملانوم شود.

فوران نور چند شکلی (PMLE) که به عنوان مسمومیت با نور خورشید نیز شناخته می شود، می تواند در نتیجه، زمان زیاد ماندن در معرض نور خورشید رخ دهد.

بیشتر بخوانید: عوارض آفتاب بر پوست ؛ نورخورشید چه ضرر هایی برای پوست دارد؟

روش های حمام آفتاب گرفتن

اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که نباید زیر نور بسیار شدید خورشید، حمام آفتاب بگیرید. علاوه بر این، به محض اینکه شروع به عرق کردن کردید، باید بلند شوید و از پرتوهای خورشید دور شوید. برای گرفتن حمام آفتاب ابتدا سر خود را با یک حوله مرطوب بپوشانید.

شما باید با لباس زیر خود باشید یا لباس های نخی سبک بپوشید تا پوستتان نور خورشید را به نحو بهتری جذب کند یا دراز بکشید یا در جایی زیر آفتاب بنشینید و کمی استراحت کنید. هنگامی که شروع به عرق کردن کردید، از خورشید دور شوید و در آب سرد حمام کنید.

چه مدت می توان آفتاب گرفت؟

در تابستان، مدت زمان حمام آفتاب ، باید به مدت 10-15 دقیقه و در زمستان 20-30 دقیقه باشد. اما باید از آفتاب گرفتن در مکان های بادخیز خودداری کرد. بهترین زمان برای آفتاب گرفتن قبل از ساعت 8 صبح و بعد از ساعت 5 بعد از ظهر است، زیرا اشعه خورشید در این زمان خیلی شدید نیست.

نکات و اقدامات احتیاطی برای آفتاب گرفتن

چند نکته مهم وجود دارد که باید در حین حمام آفتاب رعایت کنید:

  • از ضد آفتاب با SPF30 یا بیشتر و 15 دقیقه قبل از بیرون رفتن از آن استفاده کنید.
  • مطمئن شوید که بدن خود را به طور کامل با کرم ضد آفتاب می بپوشانید.
  • وقتی گرم می شوید در سایه استراحت کنید.
  • در طول حمام آفتاب، مقدار زیادی آب بنوشید و خود را هیدراته نگه دارید.
  • در هنگام آفتاب گرفتن سر خود را با حوله مرطوب بپوشانید.
  • بعد از حمام آفتاب، با آب حمام کنید.
  • ۲ ساعت قبل از حمام آفتاب و بلافاصله پس از حمام آفتاب چیزی نخورید.
  • افرادی که از ناراحتی های قلبی رنج می برند یا به نور حساسیت دارند نباید حمام آفتاب بگیرند.
  • گوجه فرنگی بخورید. زیرا حاوی مقدار زیادی لیکوپن است و طبق تحقیقات، از قرمزی پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می کند.

انواع کرم ضد آفتاب در فروشگاه اینترنتی زیپلین

آیا آفتاب گرفتن در دوران بارداری می تواند به جنین آسیب برساند؟

آفتاب گرفتن در دوران بارداری می تواند منجر به کم آبی بدن به دلیل تعریق در گرما شود. نشستن طولانی مدت زیر نور خورشید ممکن است دمای مرکزی بدن را نیز افزایش دهد که می تواند دمای بدن جنین را هم افزایش دهد. برخی از مطالعات نشان می‌ دهد که دمای مرکزی بالاتر می‌ تواند منجر به طولانی تر شدن بارداری شود.

دریافت ویتامین D در دوران بارداری بسیار مهم است. برای جلوگیری از خطرات، با پزشک خود در مورد چگونگی دریافت ویتامین D مناسب در صورت بارداری صحبت کنید.

روش های جایگزین برای بهره مندی از نور خورشید

آفتاب گرفتن یکی از راه هایی است که بدن شما از مزایای خورشید بهره مند می شود، اما این تنها راه نیست. اگر نمی‌ خواهید زیر نور آفتاب دراز بکشید، اما همچنان می خواهید از مزایای آن بهره مند شوید، می‌ توانید:

  • در فضای بیرون ورزش کنید.
  • 30 دقیقه پیاده روی کنید.
  • یک وعده غذایی در فضای باز بخورید.
  • مکمل ویتامین D مصرف کنید.
  • غذاهای سرشار از ویتامین D بخورید.
مکمل ویتامین D

سخن آخر

تحقیقات نشان می دهد که حمام آفتاب و گذراندن وقت در آفتاب می تواند مفید باشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند باعث تقویت خلق و خو و بهبود کیفیت خواب شود و به تولید ویتامین D کمک کند که ویتامین دی می تواند به تقویت استخوان ها کمک کرده و در مبارزه با برخی بیماری ها نیز موثر است.

با این حال، به دلیل خطرات ناشی از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، زمان قرار گرفتن در معرض آفتاب را محدود کنید و از ضد آفتاب با SPF30 یا بالاتر استفاده کنید. آفتاب گرفتن بدون محافظت می تواند منجر به بثورات خورشیدی، آفتاب سوختگی و احتمال بیشتر ابتلا به ملانوم شود.

منبع: healthlinetimesofindia

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.