سلامت پوست, مراقبت از پوست

واریس صورت چیست؟ علت ایجاد و روش های درمانی آن

واریس صورت

بیماری واریس در حالی که می تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود، اغلب در پاها و صورت دیده می شود. واریس به غیر از شکل ظاهری، علائم دیگری ایجاد نمی کند. واریس صورت ممکن است در هر کسی بدون توجه به سن آن ها ایجاد شود، اما ممکن است علائم در برخی از افراد بیش از سایر افراد دیده شود.

واریس صورت چیست؟

واریس در واقع رگ ها یا موی رگ های آسیب دیده هستند. این بیماری باعث تغییر ظاهری صورت می شود که می تواند بر میزان اعتماد به نفس شما تأثیر گذار باشد.

واریس صورت

دلایل به وجود آمدن واریس صورت:

  • ژنتیک می تواند عامل موثری در به وجود آمدن برخی بیماری ها باشد.
  • سن می تواند عاملی در ایجاد واریس صورت به دلیل ضعیف شدن رگ ها و پوست باشد.
  • تغییرات چشم گیر آب و هوا می تواند گردش خون شما را تحت تأثیر قرار داده و باعث برافروختگی پوست صورت شود. رگ های خونی شما ممکن است ترکیده و باعث بیماری واریس صورت شود.
  • بارداری و تغییرات هورمونی هم چنین می تواند باعث شکستن رگ های خونی شود.
  • قرار گرفتن در معرض آفتاب، باعث ایجاد التهابات طولانی مدت شده و رگ های خونی شما را بزرگ تر کرده و آن ها را به پوست نزدیک می کند.
  • برخی بیماری های پوستی مانند روزاسه که یک بیماری پوستی شایع است. این بیماری به دلیل بزرگ شدن رگ ها باعث برافروختگی یا قرمز شدن پوست می شود. افراد مبتلا به روزاسه اغلب رگ های واریسی دارند.
  • عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض آلاینده ها یا سموم که باعث آسیب به پوست شده و رگ های خونی را بیش تر مورد توجه قرار می دهند.
  • چاقی و فشار خون بالا می تواند به دیواره رگ آسیب برساند.
  • ماساژ یا شست و شوی بیش از حد پوست نیز ممکن است دلیل شکستن مویرگ ها باشد، به ویژه در اطراف نواحی ظریف چشم.
  • مصرف الکل می تواند به طور موقت رگ های خونی را گشاد کند، اما مصرف مکرر آن منجر به قرمزی صورت و ایجاد رگ های خونی می شود.
  • استعمال دخانیات، استرس، بی خوابی و کمبود فعالیت بدنی نیز می توانند از عوامل موثر در این امر باشند.

راه های پیش گیری

مواردی که می تواند به سلامت بدن کمک کرده و احتمال بروز واریس صورت را کاهش دهد:

  • خوردن انواع مختلف میوه ها و سبزیجات
  • خواب کافی و با کیفیت
  • کنترل استرس و رعایت مسائل بهداشتی
  • انجام ورزش های روزمره
  • هیچ گاه صورت خود را با آب داغ شست وشو ندهید.

روش های درمان واریس صورت

درمان خانگی

درمان های خانگی معمولا اولین دوره درمانی هستند که افراد برای شکستن رگ های خونی صورت انجام می دهند. تا زمانی که به هر ماده ای حساسیت نداشته باشید، درمان های خانگی معمولاً عاری از خطرات هستند.

سرکه سیب

می توانید با استفاده از سرکه سیب به کاهش واریس صورت کمک کنید. پنبه آغشته به سرکه را به قسمت رگ های ظاهر شده بکشید، این کار باعث کاهش قرمزی می شود، سپس با آب ولرم بشوئید.

ژل آلوئه ورا

استفاده از ژل موجود در آلوئه ورا باعث کاهش قرمزی پوست می شود. اما استفاده مدام از ژل آلوئه ورا باعث خشکی پوست می شود، بهتر است پس از استفاده از ژل آلوئه ورا از مرطوب کننده و یا آب رسان استفاده کنید.

استفاده از کمپرس سرد

بعد از قرارگرفتن در معرض آفتاب شدید و هوای گرم بهتر است که از کمپرس سرد استفاده کنید. این کار باعث کاهش قرمزی و تورم پوست می شود.

درمان های پزشکی واریس صورت

وقتی درمان های طبیعی تاثیر نداشت، ممکن است وقت آن رسیده باشد که برای یافتن راه حل پزشکی برای این بیماری به پزشک مراجعه کنید.

رتینوئیدها

کرم های موضعی (به ویژه آن هایی که دارای رتینوئید هستند)، ممکن است به کاهش رگ های ظاهر شده صورت کمک کنند. این اجزا در درجه اول برای آکنه و روزاسه استفاده می شوند. رتینوئیدها باعث از بین رفتن لایه خارجی پوست می شوند.

لیزر درمانی

لیزر درمانی با استفاده از نورهای قوی لیزر، باعث می شود تا رگ های ظاهر شده، کاملاً محو شوند. خوشبختانه امروزه لیزر درمانی برای درمان واریس، گزینه بسیار موثری می باشد و لازم به جراحی نیست. لیزر درمانی معمولا در عرض چند دقیقه انجام می شود و اکثر درمان ها تقریباً بدون درد هستند.

از آن جا که با استفاده از این روش مدرن هیچ زخم و بخیه ای وجود ندارد، اکثر افراد می توانند بلافاصله پس از درمان، فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرند.

نور شدید پالسی

این روش درمانی از همان مفهوم لیزر درمانی استفاده می کند، اما با نوری که تا لایه دوم پوست نفوذ می کند. بدون اینکه به لایه بالایی آسیب برساند.

اسکلروتراپی

در این روش، پزشک محلول را به رگ های خونی شکسته تزریق می کند که باعث بسته شدن آن ها می شود و جریان خون را به رگ هایی که قابل مشاهده نیستند هدایت می کند. بهبودی واریس صورت در این روش طی چند هفته طول می کشد.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.