سلامت پوست, مراقبت از پوست

تاثیرات شگفت انگیز پروبیوتیک در مراقبت از پوست + روش استفاده

پروبیوتیک پوست

آیا می دانستید که پروبیوتیک ها می توانند به داشتن پوستی سالم و درخشان به شما کمک کنند؟ علاوه بر اینکه پروبیوتیک ها برای سلامت روده شما عالی هستند، می توانند برای سلامت پوست شما نیز معجزه کنند. اگر نمی‌ دانید چگونه از آن استفاده کنید، برای کسب اطلاعات بیشتر، به خواندن این مقاله ادامه دهید. در ادامه، به این می پردازیم که پروبیوتیک چیست و چگونه از آن ها برای فواید پوست استفاده کنیم.

پروبیوتیک چیست و چه نقشی در مراقبت از پوست دارد؟

پروبیوتیک ها، میکروارگانیسم های زنده ای مانند باکتری ها، قارچ ها و… هستند که اثرات مثبتی بر سلامتی دارند. این ها میکروب های مفیدی هستند که به طور طبیعی در بدن ما و همچنین در چندین محصول غذایی تخمیر شده وجود دارند.

از شناخت تعداد زیادی میکروب که ساکنان طبیعی پوست شما هستند، شگفت زده خواهید شد. این میکروب ها در مجموع میکروبیوم پوست شما را تشکیل می دهند که به روش های زیر، نقش مهمی در حفظ سلامت پوست شما ایفا می کند:

  • آن ها سدی در مقابل میکروب های بیماری زا، ایجاد می کنند و از چسبیدن آن ها به پوست شما جلوگیری می کنند.
  • آنزیم هایی تولید می کنند که میکروب های را از بین می برند.
  • آن ها به سنتز ترکیبات مفید، برای پوست کمک می کنند.
  • همچنین باعث بهبود سریع تر زخم می شوند.

ترکیبات رایج پروبیوتیک مورد استفاده در مراقبت از پوست

بسته به اهداف مراقبتی پوست شما، پروبیوتیک ها را می توان به عنوان مکمل مصرف کرد یا به صورت موضعی استفاده کرد. رایج ترین باکتری های مفید مورد استفاده در محصولات پروبیوتیک عبارتند از:

  • لاکتوباسیلوس
  • بیفیدوباکتریوم
  • انتروکوک

لاکتوباسیلوس، اسید لاکتیک تولید می کند که یک لایه بردار و مرطوب کننده موثر است. همچنین به حفظ تعادل PH پوست شما کمک می کند. آن ها معمولا در پاک کننده ها، مرطوب کننده ها و محصولات ضد چروک استفاده می شوند.

بیفیدوباکتریوم، یک سم N5 تولید می کند که نه تنها باکتری های مضر را از بین می برد، بلکه به کاهش مشکلات التهابی پوست نیز کمک می کند. Enterocin A و Enterococcin تولید شده توسط Enterococci اثرات مفید مشابهی دارند.

فواید پروبیوتیک ها برای پوست

1. بهبود عملکرد سد کننده پوست

پوست شما، نه تنها بزرگترین عضو بدن شماست، بلکه اولین خط دفاعی آن در برابر میکروب ها، مواد شیمیایی و آلاینده های مهاجم است. کاربرد موضعی پروبیوتیک ها، نقش های متعددی در تقویت عملکرد پوست شما ایفا می کند.

  • پپتید های ضد میکروبی تولید شده توسط پروبیوتیک ها، باکتری ها و قارچ های مضر را از بین می برند.
  • مواد شیمیایی تولید شده توسط پروبیوتیک ها، به حفظ رطوبت در پوست شما کمک می کند.
  • لیزات باکتری های پروبیوتیک، از پوست در برابر اثرات مضر مواد شیمیایی محافظت می کند.

2. کاهش التهاب

پروبیوتیک ها، عملکرد سیستم ایمنی را تعدیل می کنند، بنابراین التهاب مرتبط با هجوم میکروب ها به پوست شما را کاهش می دهند. این ویژگی، مخصوصا در مدیریت بیماری های پوستی مانند آکنه، روزاسه و … مفید است.

3. با علائم پیری مبارزه می کند

پروبیوتیک ها، تولید پپتید ها، کلاژن و سرامید ها را در پوست شما افزایش می دهند. این امر، خاصیت ارتجاعی پوست شما را افزایش می دهد که به نوبه خود باعث کاهش ظاهر خطوط و چین و چروک می شود. برخی از پروبیوتیک ها نیز منافذ را کاهش می دهند و خاصیت لایه بردار دارند که پوست شما را جوان می کند.

4. به مبارزه با بیماری های پوستی و حساسیت کمک می کند

پروبیوتیک ها، در مدیریت بیماری های پوستی مانند به وجود آمدن اگزما، پسوریازیس، سرطان پوست و … مفید هستند. استفاده موضعی از پروبیوتیک ها، نه تنها تحریکات را تسکین می دهد و هیدراتاسیون را بهبود می بخشد، بلکه به کاهش حساسیت پوست به مواد شیمیایی نیز کمک می کند.

چگونه از پروبیوتیک ها برای دریافت بهترین نتایج استفاده کنیم؟

استفاده از مکمل های پروبیوتیک برای سلامت پوست.

می توانید پروبیوتیک ها را به شکل مکمل های خوراکی و ماست/کشک مصرف کنید یا از فرمولاسیون های موضعی حاوی پروبیوتیک ها برای سلامت پوست خود استفاده کنید. فرمول‌ های پروبیوتیک می‌ توانند حاوی ارگانیسم‌ های کامل، زنده یا عصاره‌ های موجودات مفید باشند.

قرص های پروبیوتیک خوراکی، سلامت روده شما را تقویت می کند و سیستم ایمنی بدن شما را تعدیل می کند که به نوبه خود، به شما کمک می کند پوستی سالم داشته باشید. استفاده موضعی از فرمول های پروبیوتیک به کاهش التهاب، حساسیت پوست و افزایش انعطاف پذیری پوست شما در برابر استرس های محیطی کمک می کند.

وقتی صحبت از پروبیوتیک ها می شود، ترکیب خاصی که برای همه موثر باشد، وجود ندارد. هر کس میکروبیوم پوست منحصر به فردی دارد و هدف این است که ترکیب مناسبی از پروبیوتیک ها را برای رفع نیاز های پوست خود پیدا کنید. در صورت داشتن هر گونه بیماری خاص پوستی، بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنید.

هنگام نگهداری پروبیوتیک ها باید مراقب باشید. برای جلوگیری از دناتوره شدن محصول، دمای مناسب نگهداری را حفظ کنید.

کدام پروبیوتیک ها برای پوست بهتر هستند؟

میکروب هامزایای استفاده برای پوستاستفاده شده در
Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus caseiالتهاب را کاهش می دهد، پوست را تسکین می دهدمحصولات ضد آکنه
Lactobacillus rhamnosusاز آسیب نور جلوگیری می کند، باعث لایه برداری و حفظ رطوبت پوست می شودلوسیون ضد آفتاب، مرطوب کننده
Bifidobacterium longumحساسیت پوست را کاهش می دهدپاک کننده ها، سرم آبرسان
Streptococcus thermophilusبه حفظ تعادل pH کمک می کند، با رادیکال های آزاد مبارزه می کندمحصولات ضد پیری، کرم های زیر چشم

تفاوت بین پری بیوتیک و پروبیوتیک چیست؟

تفاوت پروبیوتیک و پری بیوتیک و تاثیر آن در مراقبت از پوست.

پری بیوتیک ها، مانند کود هایی برای پروبیوتیک ها یا میکروب های مفید موجود در بدن شما هستند. پری بیوتیک ها، بیشتر از منابع گیاهی به دست می آیند و سرشار از فیبر هستند. آن ها باعث رشد و نگهداری ارگانیسم های پروبیوتیک می شوند.

اگر ارگانیسم های پروبیوتیک، مانند محافظان بدن شما هستند، پری بیوتیک ها غذایی هستند که اثربخشی آن ها را افزایش می دهند. بنابراین، برای دریافت حداکثر مزایا، بهتر است آن ها را با هم مصرف کنید.

چگونه بفهمم که به پروبیوتیک نیاز دارم؟

اگر یک یا چند مورد از شرایط زیر را دارید، پروبیوتیک ها می توانند به شما کمک کنند:

  • بیماری های التهابی پوست، مانند درماتیت آتوپیک، پسوریازیس و…
  • آکنه شدید، شوره سر، روزاسه و…
  • خارش، تحریک، بثورات، افزایش حساسیت پوستی
  • متابولیسم کند یا اختلالات گوارشی

سخن پایانی

پروبیوتیک‌ ها، میکروارگانیسم‌ های مفید (باکتری‌ ها، قارچ‌ ها و ویروس‌ ها) هستند که برای پوست شما مفید هستند. شما می توانید برای بهبود سلامت پوست خود، از تجویز خوراکی یا موضعی پروبیوتیک ها استفاده کنید. با این حال، شما باید ترکیب مناسبی از پروبیوتیک ها را پیدا کنید که به بهترین وجه، برای پوست شما مناسب است.

منبع: skinkraft

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *